Alles voor in de tuin

Deze bloemen en planten trekken bijen en hommels aan in het voorjaar

20 maart 2020 13:13 Aangepast: 26 juni 2020 13:13

In het voorjaar worden de bijen en hommels weer wakker uit hun winterslaap en komen ze weer tevoorschijn. Wil je ze verwelkomen in je tuin? Plant dan nu deze prachtige planten en bloemen in je tuin waar de bijen en hommels dol op zijn!

1. Voorjaarsbloemen

Heb je bloemen zoals de krokus, winterakoniet, gele kornoeltje, sneeuwklokje en mahonie in je tuin? Dan begin je goed want deze bloemen zijn erg aantrekkelijk voor bijen en hommels. Als je te laat bent met het planten van deze soorten, dan kun je ze natuurlijk ook 'kant en klaar' kopen in de winkel om ze vervolgens in de tuin te zetten.

2. Wilgen

Wilgen zijn enorm aantrekkelijk met hun 'wilgenkatjes'. Is het niet voor ons, dan is het wel voor de bijen en hommels. Mannetjeswilgen zorgen voor goed stuifmeel en de vrouwelijke bomen geven veel nectar. De wilg begint over het algemeen erg vroeg in het voorjaar te bloeien.

3. Campanula

De campanula is een vrolijk ogende plant met zijn vele kleine paarse bloemetjes. Heb je in je tuin (gehad) dan weet je dat de campanula bijen en hommels aantrekt als honing. De campanula is in veel tuincentra's te koop.

4. Winterheide afwisselend met judaspenning

Winterheide bloeit in de maanden januari tot en met april. In combinatie met de judaspenning kan je een mooie overgang creëren. De judaspenning bloeit namelijk vanaf april tot en met juni. 

5. De hyacint

De hyacint, bekend om zijn sterke geuren, is een goede opvolger van de vroege voorjaarsbollen voor de hommels, maar vooral de honingbijen. Ze bloeien rond april en mei zo'n vier weken lang.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore