Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Dit is dus de reden dat katten graag uit de kraan drinken

Als je een kat in huis hebt, heb je het vast wel eens gemerkt; je kat drinkt veel liever uit de kraan dan uit zijn eigen bakje. Best wel vervelend en misschien ook niet erg hygiënisch. Maar er is een logische reden waarom je kat dit opmerkelijke divagedrag vertoont.

De voorouders van jouw kat dronken vooral uit beekjes; stromend water dus! Daarom heeft je kat liever stromend water uit de kraan dan stilstaand water uit het bakje, legt kattenexpert Nicky Trevorrow uit in zijn video over katten en hun haat-liefdeverhouding met water. Toch zijn er nog een aantal andere redenen dat je kat misschien niet uit het bakje wil drinken…

Het materiaal van het bakje

Katten hebben een bepaalde voorkeur wat betreft het waterbakje. Zo drinken ze liever uit een metalen of keramisch bakje, dan uit een plastic variant. Plastic kan het water namelijk een vervelende smaak geven en dat vindt de kat niet zo lekker.

De vorm van het bakje

Mocht je echt de optimale drinkervaring voor je kat willen creëren, ga dan voor een ovaal bakje in plaats van een ronde. Hierdoor raken zijn of haar snorharen de rand van de bak niet, wat fijner is. Ook doet een lage bak het beter dan een hoge bak.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

De plek van het bakje

Een kat heeft zijn of haar waterbakje het liefst niet in de buurt van het eten. Katten zijn hygiënische dieren, ook wat eten en drinken betreft. Daarom houden ze graag eten en drinken gescheiden. Daarnaast vinden deze dieren het fijn om het bakje minstens 30 centimeter van de muur te hebben staan. Zo kan hij achter het bakje staan en de ruimte goed overzien.

Fotocredits:

Headerfoto: Kropekk_pl - Unsplash

Dit
Lees ook:
Dit is dus waarom katten altijd met hun voorpootjes 'kneden'
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: