Eigen Huis & Tuin

Van verdeelde ruimte naar sfeervolle woonkamer voor het hele gezin

29 juli 2020 03:28 Aangepast: 29 juli 2020 10:28

Thomas en interieurstyliste Femke van KARWEI gingen aan de slag met de woonkamer van Erna Joan, Patrick en hun kinderen in Soest. Daar wisten ze zich maar geen raad met hun woonkamer die uit verschillende delen bestond. De ruimte moest veranderen in een sfeervolle woonkamer met eenheid.

Dat is zeker gelukt! In het ontwerp voor de woonkamer van interieurstyliste Femke van KARWEI wordt een sfeervol geheel neergezet. Daarna is het de taak aan Thomas om het geheel in elkaar te zetten.

Slimme indeling

Interieurstyliste Femke van KARWEI veranderde de indeling van de woonkamer compleet. De ruimte is nu beter benut, doordat de meubels zijn verdeeld over de gehele oppervlakte van de kamer. Zo pronken er in het midden van de kamer gestoffeerde hoekbanken die van de woonkamer een geheel maken.

Lichte woonkamer met ruimtelijk gevoel

De woonkamer heeft een licht, ruimtelijk gevoel. Dit is gecreëerd door het gebruik van verschillende soorten verlichting. Zo hangt er aan het plafond een plafondlamp die je kunt dimmen, pronkt er een verstelbare wandlamp en krijgt de ruimte nog meer licht door een industriële hanglamp. Het ruimtelijke gevoel wordt nog verder versterkt door de donkere kleur op de vloer in combinatie met de witte muren.

Knusse woonkamer voor het hele gezin

De woonkamer is, ondanks de grootte, een knusse kamer geworden. Interieurstyliste Femke van KARWEI creëerde dit door gebruik te maken van verschillende kleuren en materialen. Zo komen er in de woonkamer verschillende natuurlijke materialen terug. Voor het raam is een echte oranjerie gemaakt en aan de andere kant van de woonkamer pronkt een plant in een rieten mand. Deze natuurlijke elementen staan stijlvol bij de blauwgroene tv-wand (die je trouwens ook zelf kunt maken) én bij de messing bijzettafel. Samen met de warme materialen, die we onder andere terugzien in de fluwelen poef, is de sfeervolle woonkamer helemaal af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore