Huishouden

Lukt het maar niet om je vetplantjes in leven te houden? Hier komt het door

11 mei 2020 17:07 Aangepast: 08 oktober 2020 17:12

Heb je ook wel eens moeite met de verzorging van je vetplant? Je denkt de makkelijkste plant te hebben gekocht, maar toch gaat deze dood. Hier zijn een aantal logische redenen voor.

Een vetplant is een klein plantje dat oorspronkelijk in de woestijn voorkomt. Het is dan ook slim om deze omstandigheden zo veel mogelijk na te bootsen op de plek waar je vetplant staat.

Niet genoeg licht

Een vetplant krijgt in de natuur ongeveer twaalf uur zon per dag. Nu kun je dat thuis natuurlijk moeilijk nabootsen, maar het is alsnog slim om het plantje zo veel mogelijk daglicht te geven. Zet hem bij het raam waar je het meeste licht binnenkrijgt, en je vetplantje zal het beter doen.  

Niet genoeg water

Een vetplantje hoef je niet zo vaak water te geven, maar je moet ze niet helemaal geen water geven. Onderstaande afbeelding laat het verschil zien tussen wel en geen water. Vergeet het dus niet! En als je het plantje water geeft, moet dit ook veel zijn.  Doorweek het hele potje met water en laat het er aan de onderkant weer uitstromen. Je weet wanneer je het plantje water moet geven als de aarde weer helemaal is opgedroogd.

Te dicht op elkaar

Het ziet er zo leuk uit; allemaal kleine vetplantjes bij elkaar in een pot. Dit is alleen niet goed voor de plantjes. Als ze dicht op elkaar staan, krijgen ze niet genoeg voeding. Ook kunnen er dan insecten, bijvoorbeeld rouwvliegjes, op af komen. Geef ieder vetplantje daarom het liefst zijn eigen potje.

Fotocredits:

Bron:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore