Ga naar de inhoud
Huishouden

Je kleding strijken zonder strijkbout? Het kan!

Het klinkt misschien als te mooi om waar te zijn, maar toch kan het: je kleding strijken zonder strijkbout. De volgende tips gaan je een hoop tijd schelen!

We kennen weinig mensen die strijken echt leuk vinden. Niet om een hele berg wasgoed weg te werken, maar eigenlijk ook al niet om een paar kreukjes uit dat ene kledingstuk te krijgen. Gelukkig hebben we hieronder 5 handige tips voor je die er eigenlijk voor zorgen dat je je kleding voortaan kunt strijken zonder strijkbout!

Stijltang

Niet alleen je haren maak je kreuk-, vouw- en krulvrij met een stijltang, ook je kleding maak je er weer glad mee! Maar let op: zorg wel dat je krultang niet te heet staat als je bijvoorbeeld je satijnen kledingstuk gaat strijken.

Stomen met heet water

Zitten er veel kleine kreukels in je kledingstuk? Dan kom je al een heel eind met stoom. Dit doe je door een beetje heet water te koken en dit ongeveer 30 centimeter van je kledingstuk te houden. Wat ook goed werkt is het ophangen van je kledingstuk in de badkamer wanneer je gaat douchen, want ook daar komt een hoop stoom van af natuurlijk!

Föhn

Haarstylingapparaten blijken perfect te zijn om kreukels weg te jagen, want niet alleen de stijltang, maar ook de föhn is hier een wonderapparaat voor. Richt de hete lucht op de kreukel (houd wel 5cm afstand) en de kreukels zullen al gauw verdwijnen.

Strijkspray

Jazeker, er bestaat een spray die kreukels uit je kleding verwijdert. De zogenoemde strijkspray is gewoon te koop bij de supermarkt en drogist. Hoe het werkt? Simpel: spuit de spray gelijkmatig over je kleding, trek na tien seconden de kreukels uit elkaar en je bent al klaar!

IJsblokjes

Geloof het of niet, maar ijsblokjes zijn echt perfect om kreukels te verwijderen. Maar leg nou niet gelijk een handje ijsblokjes op je kledingstuk, want dat werkt niet. De truc zit ‘m in de droger in combinatie met de ijsklontjes. Hoe het werkt? Dat lees je hier!

Fotocredits
Headerfoto: Daniel Spase - Pexels

Bron: PureWow