Ga naar de inhoud
Huishouden

Pas op! Je kunt dus ziek worden van je wasmachine

Zeg eens eerlijk: heb je ooit al eens onder het rubbertje van je wasmachine gekeken? Dat zou ik toch maar eens gaan doen, want alle bacteriën die zich daar nestelen kunnen ervoor zorgen dat je ziek wordt.

In Australië kwam een groepje moeders erachter dat hun rand van de wasmachine zó vies was, dat er zelfs schimmel was ontstaan. Ook kwam er een hele vieze geur vanaf.

Gevaarlijk

Dat verwacht je natuurlijk niet bij een wasmachine, aangezien je dat ding juist gebruikt om alles schoon te maken. Niet echt fris, maar ook nog eens heel gevaarlijk. De zwarte schimmel die onder de rubberen rand van de wasmachine zit, kan namelijk voor diverse gezondheidsklachten zorgen.

Zwarte schimmel

Zwarte schimmel groeit op vochtige en warme locaties. Naast allergische reacties, keelpijn, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, epileptische aanvallen, misselijkheid, braken, stemmingswisselingen, hoesten en irritaties aan je slijmvliezen, kun je door zwarte schimmel ook veel stress en pijn aan je zenuwen en gewrichten krijgen. Wie had dat gedacht? Jongeren, zieken en ouderen zijn het meest vatbaar voor de symptomen.

Schoonmaken

Het is dus belangrijk dat je het rubberen randje regelmatig schoonmaakt. Het liefst zelfs na iedere wasbeurt. Zo voorkom je dat er zwarte schimmel kan ontstaan. Anders heeft het nauwelijks nog zin om je kleren erin schoon te wassen. Het enige dat je hoeft te doen is even het ruberen randje omhoog trekken en er met een droog doekje langsgaan, zodat er geen vocht blijft zitten.

Fotocredits:

Bron: