Huishouden

5 handige tips voor het indelen van je kledingkast

29 juli 2020 03:56 Aangepast: 29 juli 2020 09:56

Ligt je kamer standaard bezaaid met kleding? Trek je de kast open en valt alles eruit? Of ben je het overzicht totaal kwijt, terwijl je meer dan genoeg hebt om aan te trekken? Met deze handige opbergtips word jij weer de baas van je eigen kast.

1. Gebruik hoogte!

Laat geen centimeter onbenut. Wanneer je de loze ruimte tussen je kast en het plafond bij je kastruimte betrekt kun je al snel veel spullen kwijt die je maar sporadisch nodig hebt. Berg je foute kersttrui, rendier-oren, paashaaspak en carnavalskleding op in een afgesloten mandje en je zult zien dat je meteen wat overzicht terug krijgt. Daarnaast is deze extra ruimte op de kast ook heel handig om koffers, printers, gourmetstellen en andere grote - en onhandige - objecten uit het te zicht te houden.

2. Orden op categorie of kleur

Het categoriseren van je kleding klinkt wellicht wat overdreven, maar het helpt je wel degelijk om in een split second je favoriete jeans of jurk terug te vinden. We hebben twee slimme tips;
1. sorteer je kast op items; hang bijvoorbeeld alle jurken, jeans en truien bij elkaar.
2. werk op kleur en begin met kort en eindig lang.

Bijvoorbeeld; wit: hemd, T-shirt, blouse, trui, jurk. Je zult zien dat je kast er meteen een stuk strakker en fraaier uitziet.

3. Lades, lades, lades

Lades, een waar walhalla voor troep en rommel. Houd je deze netjes en overzichtelijk dan scheelt het je letterlijk een paar minuten per dag. Gooi je spullen er dus niet los in, maar gebruik handige bakjes of leuke mandjes om onderscheid te maken tussen je ondergoed, sokken, riemen en panty’s. Niet alleen praktisch, maar ook fijn om naar te kijken.

4. Schoenen uit het zicht

Als er één ergernis is, dan is het wel struikelen over je rondslingerende schoenen. Vanaf nu niet meer! Met uitschuifbare manden berg je ze snel op en heb je ze altijd binnen handbereik. TIP! Nu je toch bezig bent, breng alle versleten exemplaren even langs de schoenmaker en spuit je overige lievelingen goed in. Kunnen ze er meteen weer een paar maanden tegenaan.

5. Weg met de was

Heb je het overzicht terug en ineens plek over? Een rek met ingebouwde wasmand in je kast is een uitkomst. Zo heb je geen excuus meer om je was in de hoek te gooien en kun je op de oude plek van je wasmand een mooie plant plaatsen, staat stukken gezelliger!

Fotocredits 
Foto's: Marijke van Gemert

Bron: Kvik

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore