Doe het zelf

Vegans opgelet: deze verf moet je hebben!

22 juni 2020 13:40 Aangepast: 26 juni 2020 13:41

Je leest het goed: vegan verf is upcoming! Deze week sloegen de roddelbladen van Engeland op hol omdat Meghan Markle vegan verf zou gaan gebruiken voor de babykamer. Wij leggen je even haarfijn uit wat deze verf zo bijzonder maakt.

Vegan dus

Vegetarisch eten doen we al een tijdje, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om volledig veganistisch te gaan eten of zelfs leven. Wat dat inhoudt? Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt zo veel mogelijk dierlijke producten te vermijden. Denk hierbij aan het eten van vlees en vis, gelatine en het dragen van bont, leer en wol.

Verf

Tegenwoordig is er ook vegan verf verkrijgbaar, wat niet alleen interessant is voor mensen die volledig vegan leven maar ook voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Deze verf bevat weinig schadelijke stoffen en is een stuk minder slecht voor het milieu dan ‘normale’ verf.

Goed voor het milieu en voor jezelf!

Het gebruiken van vegan verf kan dus zowel voor jezelf als voor het milieu een goede keuze zijn. De verf bestaat voor een groot deel uit recyclebare elementen en afbreekbare stoffen. De kwaliteit van de verf is minstens net zo goed als die van de verf op water- en terpentinebasis die we al even kennen. Naast de natuurlijke uitstraling die de verf geeft is hij ook nog eens goed voor de ondergrond, die gaat namelijk langer mee door de verf!

 

Fotocredits:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore