Ga naar de inhoud
Verkoeling

Met dit snelle trucje maak je je blikje frisdrank of bier in 2 minuten ijskoud

Beeld © iStock

De temperaturen stijgen, dus we zoeken weer massaal naar verkoeling. In de vorm van airco's, opblaaszwembadjes en natuurlijk koude drankjes. Maar hoe krijg je je een blikje bier of frisdrank nou binnen de kortste keren ijs- en ijskoud? Een half uurtje in de vriezer leggen misschien? Nee, hoor, dat kan véél sneller. Binnen twee minuten om precies te zijn. En wel zo:

Feit: bier en frisdrank zijn het lekkerst als ze heel koud zijn. Nu kan het natuurlijk gebeuren dat je blikjes hebt gekocht en ze meteen ijskoud zou willen hebben, of dat je bent vergeten ze koud te zetten. Dan wil je echt niet een half uur wachten tot de koelkast of vriezer ze eindelijk een beetje koud heeft gemaakt. Nee, we willen het nu en ijs- en IJSKOUD! Gelukkig bestaat daar een hele simpele en vooral snelle truc voor. Binnen twee minuten is je blik hartstikke koud!

Zo krijg je je blikje binnen 2 minuten ijskoud

In onderstaande video zie je hoe je een blikje frisdrank of bier in slechts twee minuten van kamertemperatuur tot 5°C verkoelt. En het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kom met water, wat ijsblokjes en... zout?!

Het enige wat je dus hoeft te doen is een handje ijsblokjes in een kom met water doen, er een paar lepels zout bij te gooien en even goed te roeren. Leg je blikje(s) in de kom en wacht twee minuten. Wedden dat ze daarna ijskoud zijn?

Verkoeling
Lees ook:
Verkoeling nodig? Zo kun je de ventilator het beste neerzetten
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: