Ga naar de inhoud
Huishouden

Silicagelzakjes over? Leg ze om deze reden in je auto!

Je bent ze vast wel eens tegengekomen in een schoenendoos: van die witte, papieren zakjes met kleine korreltjes erin. Ook wel bekend als silicagelzakjes. Gooi ze vooral niet weg, maar? leg ze in je auto!

We legden eerder al uit waar silicagel allemaal wel niet goed voor is. Zo voorkomen ze stank in je sporttas, zorgen ze ervoor dat je tuinzaden goed blijven en zo kunnen we nog wel vijf dingen opnoemen. Hoe dan ook, niet weggooien die zakjes! Maar… er is nog een heel belangrijke reden waarom je die silicagelzakjes maar beter niet weg kunt gooien. In plaats daarvan kun je ze ook in je auto leggen. En wel om de volgende reden:

Silicagel = perfect anti-condens middel

Door een paar zakjes op je dashboard te leggen voorkom je condensvorming aan de binnenkant van de voorruit. Daarnaast voorkomen de zakjes in de winter ook dat je ruit aan de binnenkant bevriest. De zakjes moeten echter wel eerst een aantal dagen op je dashboard liggen voor je resultaat zal zien.

Geen silicagel? Probeer het met een aardappel!

Liggen al je silicagelzakjes inmiddels in de prullenbak, of heb je ze al hiervoor gebruikt? Geen nood. Je kunt condensvorming altijd nog met een aardappel tegengaan! 

En die beslagen bril dan?

Ook dat is erg vervelend, maar kun je helaas niet tegengaan met silicagel. 

Fotocredits: