Ga naar de inhoud
Huishouden

Zo krijg je zweetgeur uit je kleding

Ken je dat? Je hebt je kleding gewassen en nóg ruikt het naar zweet? Op deze manieren ben je zo van de zweetgeur af, en natuurlijk zitten twee van onze altijd weer terugkerende middeltjes hier ook weer bij!

Wees op tijd

De allerbeste manier is wel om er op tijd bij te zijn. Dan geef je de stinkbacteriën geen kans. Spoel en was je bezwete kleding dus op tijd en laat ze niet te lang in de wasmand liggen.

Soda

Ja hoor, daar is ‘ie weer! Soda, hét middeltje waar je bijna alles mee kunt. We vertelden je eerder al hoe je er bijvoorbeeld theeaanslag mee verwijdert, en daar kunnen we zweetgeur bij toevoegen! Laat je kleding een uurtje weken in sodawater en gooi ze daarna in de wasmachine. Zo, weer fris en fruitig! Let wel op bij bonte kleuren en bij wol en zijde, de soda kan de kleur aantasten en is niet goed voor wol en zijde. Laat bonte kleuren daarom niet te lang weken en ga bij wollen en zijden items voor een ander middeltje

Dettol

Met Dettol kun je verschillende kanten op. Zo kun je je kleding 1 tot 3 uur laten weken in een mix van ?? deel Dettol en ?? deel water en het daarna in je wasmachine gooien. Ook kun je een wasdopje vullen met een klein laagje Dettol en wat water en deze in de wasmachine doen met je stinkende kleding en wat wasmiddel. En tot slot hebben we nog één laatste optie voor je: meng Dettol met wat water in een sprayfles en spuit het mengsel op de zweetplek. Laat het een nachtje intrekken en doe je kleding weer in de wasmachine. Zo kun je je favoriete kleding weer onbezorgd aan!

Azijn

Nóg een welbekend middeltje: azijn. We lieten je eerder al weten dat azijn goed is om van gele zweetplekken af te komen, maar dit geldt dus ook voor de geur die erbij komt! Week je kleding een nachtje in azijn en vergeet hem daarna niet te wassen. Tada: je kleding ruikt weer fris.

Let op: gebruik geen azijn én soda op hetzelfde kledingstuk. Dit heeft geen nut aangezien de middeltjes elkaars eigenschappen tegenwerken.

Fotocredits: