Ga naar de inhoud
Van onze partner Warmup

3 redenen om voor vloerverwarming te kiezen

Tijdens koude, barre winterdagen wil je het gewoon lekker warm hebben in huis. En dat kan ook: met vloerverwarming! Deze moderne manier van verwarmen zorgt ervoor dat je het liefst heel de winter in je huis wil vertoeven. Maar waarom dan? Wij vertellen je drie voordelen!

1. Overal lekker warm

Heb je dat ene irritante plekje in huis waar het op magische wijze altijd koud is? Dat is niet zo gek. Bij een radiator stijgt de lucht die is opgewarmd namelijk naar het plafond. Hier koelt het af, en daarna valt het naar beneden. Hierdoor krijg je zowel een hete als koude luchtstroom. Een beetje irritant wel, maar hier is een oplossing voor: vloerverwarming. Hierbij wordt de warmte verdeeld door leidingen die onder het vloeroppervlak lopen, waardoor het overal even warm is. Wil je het in de ene ruimte toch liever iets kouder hebben dan in de ander? Geen probleem. Er bestaat vloerverwarming die je kunt opdelen in zones. Ideaal als je het liever frisser hebt op de kamer waar je altijd fanatiek workouts doet. Of je in ieder geval voorneemt om dit te gaan doen…

2. Stijlvol in interieur

Naast een praktisch huis wil je natuurlijk ook dat het er mooi uitziet. En precies hiervoor is vloerverwarming perfect. Want zeg nu zelf, een radiator in huis is niet de meest stijlvolle toevoeging aan je interieur. Met vloerverwarming verstop je de verwarming letterlijk ín de vloer, waardoor je rust creëert. Extra voordeel: je hoeft met vloerverwarming geen rekening te houden met verwarmingsbuizen en radiatoren langs de muren tijdens het inrichten. Hierdoor ben je vrijer om lekker los te gaat.

3. Warme voeten

Na een koude wandeling met verkleumde voeten thuiskomen, waarna je je voeten kunt verwennen met een warme vloer. Of met een slaaphoofd uit bed springen en met je blote voeten terechtkomen op warme tegels. Klinkt heerlijk toch? En dat is het ook. Met vloerverwarming zorg je voor warme voeten, waardoor je binnen no time helemaal bent opgewarmd.  

Op zoek naar jouw perfecte vloerverwarming? Je vindt meer informatie en inspiratie bij Warmup.

Fotocredits: