Ga naar de inhoud
Huishouden

5 dingen die je niet moet doen vlak voordat je gaat slapen

Lig je eindelijk in bed, heb je het gevoel dat je nog een hele marathon kunt lopen. En laat dat nu nét niet het juiste moment zijn. Beter kunnen slapen? Doe deze vijf dingen dan niet vlak voor het slapen.

1. Chocolade eten

’s Avonds begint altijd jouw vaste zoektocht. Kasten en deuren gaan open naar dat kleine geluk wat je opwacht: je chocoladereep. Eenmaal gevonden gaat de reep in één keer op. Kun je hierna niet slapen? Dat is niet zo gek. De suikers in die heerlijke chocola houden je namelijk wakker. Dat doet ook het stofje theobromine, dat je hartslag verhoogt en de kans op slapeloosheid verhoogt.

2. Cafeïne drinken

Drink voordat je gaat slapen geen koffie. Cafeïne houdt je namelijk wakker. Ideaal misschien als je wél een marathon wil lopen, maar voor je slaap is dit niet bevorderend. Kopje thee dan maar? Kan, maar kies er dan wel eentje waar geen cafeïne in zit.

3. Kamer te warm laten

Zorg voor de juiste temperatuur tijdens het slapen. Dit betekent een temperatuur tussen de 17 en 20,5 graden.

4. Tot laat werken

Als je hoofd ’s avonds nog heel actief is, is het lastig om in slaap te vallen. Gun jezelf daarom na een lange werkdag even rust. Blijft alles wat je nog moet doen rondspoken in je hoofd? Maak dan een to do list voor de volgende dag en probeer het daarna van je af te zetten. 

5. Op je telefoon

Je brengt je hoofd in de war door ’s avonds nog op je telefoon te gaan. Je lichaam ziet het blauwe licht van je telefoon als daglicht, waardoor ‘t denkt dat je wakker moet blijven. Verwarrend! Laat het scrollen door je Tiktok- en Instagramtijdlijn daarom even wachten tot de volgende ochtend. 

Fotocredits

Headerfoto: KristaMangulsone -Unsplash

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: