Ga naar de inhoud
RTL Wonen

4 redenen waarom je koffieprut niet moet weggooien

Ben je een koffieliefhebber? En gooi je je koffieprut altijd gelijk weg? Niet doen! Dit prutje is handig voor zoveel dingen. Wij vertellen je 4 dingen waar koffieprut hartstikke handig voor is!

1. Dieren uit je tuin verjagen

Heb je last van naaktslakken of kattenpoep in je tuin? De cafeïne van de koffie vind wij natuurlijk heel lekker, maar voor slakken is dit een giftige stof. Ook katten zijn geen fan van koffie. Wees niet bang, je zal geen katten vergiftigen door koffie in je tuin je gooien! Katten houden simpelweg niet van de geur van koffie en vinden het niet fijn om de prut uit hun vacht te likken door de bittere smaak. Door een beetje koffieprut in je tuin te gooien kan je je tuin dus naaktslak- en katvrij houden! Ook leuk: koffie is een goede meststof. Als je een beetje in je tuin gooit help je dus ook je plantjes met groeien!

2. Laat je koelkast weer lekker ruiken

Koffieprut is top voor het absorberen van geurtjes. Zet een klein bakje met koffiedik in je koelkast en de nare geurtjes zullen langzaam verdwijnen.

Let op: de koffieprut zelf ruikt natuurlijk wel naar koffie, dus dat zou je wel kunnen ruiken als het bakje in de koelkast zet! Als alternatief zou je ook een bakje gemalen (ongebruikte) koffie of een bakje baking soda in je koelkast kunnen zetten. Dit heeft hetzelfde effect! 

3. Als verzorging voor je lichaam

Koffieprut is ideaal voor een lekkere scrub. Met dit recept maak je zelf een lekkere scrub met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Daarnaast kan je ook een beetje toevoegen aan je shampoofles. De ruwe structuur van de koffieprut zorgt voor een natuurlijke haarscrub en laat oliën vrij. Pas wel op met blonde haren! De koffieprut kan je haar donkerder maken.

4. Maak je houten meubels weer mooi

Is je mooie houten tafel beschadigd? Met wat koffiedik en een klein beetje water is die kras zo weer weg. Wrijf het mengsel op de kras en klaar is kees. Als het goed is zie je de kras nu een stuk minder. Dit trucje werkt overigens ook met deze nootsoort.

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: