Huishouden

Stiftstrepen op de muur? Zo verwijder je ze!

06 juli 2020 13:36 Aangepast: 20 juli 2020 13:37

Als je kinderen een stift in handen krijgen kan dat er zomaar toe leiden dat je ineens een ongewenste tekening op de muur hebt staan. Als je 'geluk' hebt is het zelfs een watervaste. Geen paniek, wij hebben een aantal oplossingen voor je op een rijtje gezet!

Een whiteboard marker is je beste vriend!

Voor deze oplossing heb je een droog uitwisbare stift (whiteboard marker) nodig, het liefst in de kleur van de stift die al op de muur zit. Het leukste van deze tip is dat je zelf ook weer even op de muur mag stiften, over de gemaakte tekening heen. Als je dit gedaan hebt wrijf je met een schone, droge doek over de inkt. Je zou hierbij de inkt moeten kunnen verwijderen zonder al te veel resten achter te laten. Het kan dat de stift er niet direct helemaal vanaf is, herhaal dan beide stappen nog een aantal keer.

Tandpasta

Weer zo’n gekke: tandpasta. Toch schijnt het te werken! Voor deze oplossing gebruik je gewone witte tandpasta, dus geen gelpasta. Als eerste smeer je de pasta met schone vingers of een droge doek op de inkt. Laat de pasta 5 tot 10 minuten intrekken en schrob vervolgens de vlek met een droge doek. Als je dit goed hebt gedaan veeg je met een vochtige doek de tandpasta weer van de muur, de inkt zou dan verdwenen moeten zijn!

Better be save than sorry!

Volgens ons is de beste manier vooralsnog het overschilderen van (een deel) de muur. Je zit er waarschijnlijk niet op te wachten maar om andere vlekken te voorkomen is dit misschien wel de beste optie. Hopelijk heb je nog een beetje verf over van de vorige keer dat je de muur verfde. Zo niet, probeer dan eerst de bovenstaande tips, vooral als er mengverf op je muur zit. Precies dezelfde kleur weer opnieuw kopen is een lastige klus!

Fotocredits

Headerfoto: RawPixel - Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore