Alles voor in de tuin

Zo maak je jouw balkon vogelvriendelijk

02 december 2020 07:01

Heb je geen grote tuin? Niet getreurd! Op een balkon kun je ook genoeg betekenen voor vogels. Wij vertellen je hoe je dit doet.

Bessenstruiken

Plaats wat bessenstruiken in potten om vogels te helpen. In de winter zijn bessen door hun hoge vitaminegehalte een belangrijke voedselbron voor vogels. Én vogels houden ook gewoon van een lekker besje, dus hiermee trek je zeker vogels naar jouw balkon toe.

Vogelvoer

Naast bessen maak je het vogels makkelijk door wat zakjes vogelvoer op te hangen aan je balkon. Kies voor vogelvoer dat zo min mogelijk rommel geeft om je balkon netjes te houden. Zo zijn er voedermengsels zonder schil, waardoor er niet allemaal schilletjes op je balkon komen te liggen.

Groene afscheiding

Kies voor een groene afscheiding tussen het balkon van jou en die van de buren. Hierdoor trek je vogels aan. Ga bijvoorbeeld voor een klimop, waar vogels lekker in kunnen schuilen.

Nestkast

Ga voor een nestkast op je balkon! Vogels gebruiken deze kasten graag om in te nestelen, maar ook om in te slapen. Een nestkast kun je makkelijk zelf maken. Is je nestkast na een goed gebruikt seizoen vies geworden? Lees dan hier hoe je de kast het beste schoonmaakt.

Fotocredits Headerfoto: NoahRosenfield -Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore