Wonen

Deze 6 handige, gratis apps helpen je met het inrichten van je huis

29 juni 2020 15:59 Aangepast: 03 juli 2020 16:01

Is jouw huis toe aan een make-over? En twijfel je nog over wat je precies wilt doen? Zeg die dure interieurstylist maar af, want met deze zes apps kun je het helemaal zelf.

1. Van 'Frosted Sky' tot ''Hemelsblauw'

Droom je van een blauwe muur? Er zijn zóveel tinten blauw, waardoor je soms het verschil niet meer ziet. Gelukkig is De Flexa Visualizer app zo te downloaden. Je downloadt de app, kiest je kleur en richt je camera op de muur. Zo zie je gelijk hoe die kleur op je muur zou staan. Twijfel je nog steeds? Je kunt nog even rondlopen om te zien hoe het staan met je andere meubels, of je kunt het beeld delen met je vrienden. Zo hoef je de keuze niet alleen te maken.

Beschikbaar voor: iOSAndroid

2. Vind een goede match

Kleur, kleur en nog meer kleur; sommigen van ons zijn er gek op! Meestal is één mooie kleur kiezen een eitje, maar daarna? De muren en je meubels moeten natuurlijk wel bij elkaar passen. Palette Cam geeft je een kleurenpalet voor jouw favoriete kleur. Zo heb je gelijk voldoende kleuren om uit te kiezen!Je kunt zelfs een kleurenpalet maken van een leuke vakantiefoto.

Beschikbaar voor: iOS

3. Eerst uitproberen, dan kopen

We hebben het vaak genoeg meegemaakt: koop je een leuk, nieuw item en dan past het toch niet zo als je gedacht had. De Ikea Place app wil dat voorkomen. Door Augmented Reality kun je de meubels eerst even ‘uitproberen’. Via de app kun je de items in je kamer zetten om te kijken of het mooi staat in je interieur. Je kunt er zelfs omheen lopen alsof het er echt staat. Ook bij deze app kun je gemakkelijk advies van vrienden en familie vragen, stuur ze gewoon het beeld et voilà, hulp is onderweg.

Beschikbaar voor: iOS & Android

4. Kies de juiste eyecatcher voor aan de muur

Kunst kopen kan erg lastig zijn. Waar moet je zoeken? Past het wel in je huis? Ga je het wel mooi vinden? Met de About Art app is dit allemaal opgelost. Met deze app koop je kunst gewoon vanaf je bank. Deze app werkt, net als de Ikea Place app, met Augmented Reality. Zo kun je de kunst eerst even op je muur ‘passen’ voordat je een stuk koopt. Daarnaast staat deze app ook vol met informatie over alle kunststukken, kun je je visite ook nog wat interessants vertellen.

Beschikbaar voor: iOS & Android

5. Breng je huis tot leven

Ben je van plan om je huis een totale make-over te geven? Home Design 3D gaat je onwijs veel helpen. Je hebt waarschijnlijk een hoop ideeën, maar om nou gelijk je muur eruit te slopen? Dat is toch wel eng. Met deze app kun je een 2D en 3D plattegrond maken van jouw huis. Zo kun je je plannen eerst even zien voordat je ze definitief gaat uitvoeren. Is de verbouwing klaar, of ga je niet verbouwen? Dan is deze app nog steeds leuk om mee te spelen!

Beschikbaar voor: iOS & Android

6. Meet je huis met foto's

Deze app is magisch! De Magic Plan app meet je kamer op, en dat zonder meetlint of meubels te verplaatsen. Je hebt wel wat oefening nodig om je kamer goed op te meten, maar dan ben je ook supersnel klaar. Open je camera en de app berekent hoe groot de ruimte is. Dit is natuurlijk wel een schatting, voor het precieze meetwerk moet je toch wel echt op je knieën door het huis kruipen.

Beschikbaar voor: iOS & Android

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore