Wonen

Zo verwijder je gemakkelijk bladeren uit je tuin

19 oktober 2020 17:33

Tuinieren is een grote hobby van ons, maar wanneer de bomen hun bladeren verliezen, wordt het toch wat minder. Maar geen nood: wij weten een slimme manier waarop je je tuin supersnel bladvrij kunt maken.

Eerder vertelden we al wanneer je de bladeren in je tuin wel moet opruimen en wanneer je ze juist moet laten liggen. Ook al hoef je niet alles op te ruimen, het blijft een vervelende klus. Althans.. als je het op onze manier doet wordt het opruimen van bladeren ineens stukken leuker!

Schuiven maar!

Laat die hark liggen en pak een groot stuk karton, of iets anders van een stevig materiaal. Het enige wat je nu hoeft te doen is te schuiven. Net als bij een sneeuwschuiver is je gazon zo weer opgeruimd! Eerst nog benieuwd of het echt werkt? Op GoodHouskeeping is een filmpje te zien waarin het wordt voor gedaan. Dat we hier nog nooit aan gedacht hebben!

En dan de dakgoot

Naast de bladeren in de tuin, is het ook belangrijk om de bladeren in de dakgoot op te ruimen. Wanneer je dat niet doet heb je kans op een lekkage, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Lees hier hoe je dakgoot ongeschonden de winter doorkomt.

Fotocredits
Header: Peggy Choucair - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

Bron: GoodHouskeeping

 

Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore