Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Met deze supertip droogt je was beter en sneller in de droger

Het gebeurt ons vaak genoeg: de wasdroger geeft aan klaar te zijn met drogen, maar waneer je het wasgoed eruit haalt, is het nog ontzettend klam en verre van droog. Nog maar een keer draaien en afwachten? Met deze supertip hoeft dat niet.

De droger gooi je meestal vol met natte spullen, daar is de droger immers voor. Oké, oké als het koud is, gooien we ook graag ons huispak in de droger zodat die lekker warm wordt. Maar laten we dat maar een uitzondering noemen.

Droog in de droger

Wat geen uitzondering zou moeten zijn is het volgende. Gooi bij elke natte was een droge handdoek in de droger. Als je dit doet zal je zien dat de was een stuk sneller droog is én dat het wasgoed er ook écht droog uitkomt. Dat betekent dat we eerder onze schone kleding aankunnen, de droger minder lang hoeft te draaien én dat we weer wat kunnen besparen op onze energiekosten. Win-win-win! 

Magische oplossing

Deze truc is overigens helemaal niet zo magisch als die lijkt. Eigenlijk is het zelfs heel erg logisch. Handdoeken zijn nou eenmaal gemaakt om vocht op te nemen. Dus ook als je een droge handdoek in de droger doet, neemt de handdoek vocht op. Daardoor hoeft de droger minder hard te werken en is de rest van jouw wasgoed eerder droog.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: