Ga naar de inhoud
RTL Wonen

7 redenen waarom je silicagel zakjes nooit weg moet gooien

Ken je die kleine zakjes met korrels die vaak in een schoenendoos of ander verpakkingsmateriaal zitten? Gooi ze niet weg! Deze zogenaamde silicagel korrels kun je namelijk voor verschillende dingen in en rondom huis gebruiken.

Silicagel bestaat uit vochtabsorberende kristallen en de zakjes worden dan ook gebruikt om producten -zoals elektronica- te beschermen tegen vocht. De fabrikant zegt dat je ze weg moet gooien, maar wij weten wel beter! Daarom geven we je zeven redenen om ze juist te bewaren.

1. Houd je zilveren sieraden glanzend

Zilver kan dof worden door vocht. Leg daarom een paar silicagel zakjes in een sieradendoosje. Hierdoor blijven je pronkstukken stralen.

2. Het drogen van bloemen

Gedroogde bloemen zijn een mooie toevoeging aan je interieur. Leuk om ze in te lijsten, bijvoorbeeld!

Wist je dat je ze heel gemakkelijk goed op kunt laten drogen met silicagel? Leg de bloemen tussen de korrels in een luchtdicht bakje en binnen een paar dagen zijn ze droog!

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Voorkom dat sportkleding gaat stinken

Kleding die na het sporten in een tas wordt gegooid, kan behoorlijk gaan stinken. Dit kun je makkelijk voorkomen door een aantal zakjes silicagel er van tevoren in te leggen. Deze nemen het vocht op, waardoor je sporttas veel frisser ruikt.

4. Waterschade aan je telefoon beperken

Oeps, is je telefoon in het water gevallen en is 'ie daar niet tegen bestand? Leg 'm dan een paar dagen in een bakje met silicagel korrels. Hierdoor beperk je de waterschade.

5. Bewaren van tuinzaden

Een goede tip voor de tuinier: houd je tuinzaden vochtvrij door ze samen met een paar zakjes silicagel te bewaren.

6. Gereedschap roest minder snel

Gereedschap kan gaan roesten door vocht. Dus je raadt het al... juist: leg er zakjes silicagel bij!

7. Langer plezier van je scheermes

Net zoals gereedschap, kan ook een scheermesje gaan roesten. Het is natuurlijk zonde om 'm hierdoor weg te moeten gooien. Geniet daarom langer van een scherp mesje door het telkens in een bakje met de wonderkorrels te leggen.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: