Ga naar de inhoud
Doe het zelf

3 onmisbare tips voor tijdens het schilderen

Met deze tips wordt schilderen nog makkelijker. Je muur ziet er superstrak uit en je hebt zo min mogelijk rotzooi na afloop. Erg handig, want verven is soms een heel vervelend karweitje om mee aan de slag te gaan.

Tip 1: Maak je roller nat

Voordat je gaat schilderen kun je het beste een emmer vullen met water. Maak je roller goed nat voordat je verf aanbrengt op de roller. Zo zuigt de roller vol water en zuigt ‘ie niet al je verf op, want dat is natuurlijk heel zonde van je verf. Zorg er wel voor dat je nadat de roller goed is volgezogen met water je deze heel goed uitknijpt. Zo voorkom je dat je verf mengt met het water.

Tip 2: Druppelvanger

Om te voorkomen dat je overal spetters verf hebt kun je zelf een druppelvanger maken. Pak een papieren bord en steek hier je kwast doorheen. Dit kan dus niet met rollers. Op deze manier kun je de druppels opvangen. Vooral handig wanneer je het plafond gaat schilderen.

Tip 3: Bewaar je verf

Heb je nog wat verf over? Gooi het nog niet weg. Wanneer je namelijk tegen de muur aan stoot en de muur beschadigt is het handig dat je nog een likje verf over hebt die je op de muur kan doen. Een hele pot bewaren waar nog maar een klein laagje in zit is misschien ook niet heel handig. Dus onze tip: bewaar wat verf in een nagellakflesje of groentepotje. Wanneer je dan je kozijnen of deuren beschadigt kun je het simpel en gemakkelijk oplossen.

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis en Tuin