Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Handig om te weten: deze 5 honden verharen bijna niet

Geen huisdier zo trouw als een hond. Maar... er komt ook een hoop werk bij kijken. Voeren, uitlaten, trainen en uiteraard schoonmaken! Heb je in dat laatste niet zo veel zin of heb je een hondenallergie? Wellicht kun je dan kiezen voor één van deze vijf honden, want deze viervoeters verharen bijna niet!

Maar eerst even dit...

Laten we vooropstellen dat je een hond natuurlijk het beste uit kunt kiezen op zijn karakter en wellicht ook zijn gezondheid. Het is immers veel belangrijker dat je een hond kiest die qua innerlijk het beste bij jou (en je eventuele gezin) past en het liefst ook een hond die niet lijdt aan zijn doorgefokte kenmerken. Maar… er zijn altijd van die bijzaken die toch ook stiekem wel van belang kunnen zijn. Zo is het uiterlijk (moet ‘ie stoer zijn of juist heel lief?) voor veel mensen erg belangrijk, maar ook de praktische zaken zijn van belang. Welke hond ruik je het minst, of welke verhaart het minst? En vooral die laatste vraag is fijn voor zowel mensen die een hondenallergie hebben, als voor mensen die geen zin hebben om elke dag te stofzuigen. Daarom zetten we even op een rijtje welke honden het minst verharen:

1. Cesky Terriër

De Cesky Terriër is een goede keuze als je alleen afgaat op zijn vacht. Hij verhaart amper en is dus uitermate geschikt als je een allergie hebt of gewoon geen zin hebt in veel stofzuigen. Maar… je moet wel echt geduld hebben met deze hond, aangezien die lastig te trainen kan zijn.

2. Bergamasco

Het lijkt misschien een vreemde keuze om deze ontzettend harige hond uit te kiezen wanneer je juist geen zin hebt in haren in huis. Maar toch verhaart deze ‘dreadlockhond’ nauwelijks en heeft 'ie ook nog eens weinig onderhoud nodig. Qua vacht dan he, de hond zelf natuurlijk wel!

3. Poolse Laaglandherder

De Poolse laaglandherder heeft een levendig karakter én een levendige bos haar. En tóch verhaart de hond nauwelijks. De hond valt overigens ook onder de hypoallergene honden, dus ideaal wanneer je een allergie hebt voor honden. Dit betekent overigens niet dat de hond 100% allergievrij is, maar het maakt het leven met een hond wel makkelijker.

4. Australische terriër

De Australische terriër heeft veel weg van de Yorkshire terriër, maar er is een groot verschil. Deze hond vereist namelijk minimale verzorging om er zo goed uit te zien.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

5. Cairn Terriër

Ook de vrolijke Cairn terriër heeft een ruige vacht die ook nog eens hypoallergeen is. Komt dit hondje je bekend voor? Grote kans dat je ‘m kent van de film ‘The Wizard of Oz’, waarin de rol van 'Toto' werd vervuld door een Cairn Terriër.

Dat was nog niet alles...

Dit was slechts een selectie van de vrij grote groep honden die het minst verharen. De hele lijst vind je hier.

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: