Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

5 van de gezondste luchtzuiverende planten om in huis te zetten

Planten zijn natuurlijk sowieso goed voor zowel je gezondheid als je humeur (én je interieur). Maar welke planten zijn nou het beste om in huis te halen wat betreft luchtzuivering? De volgende 5 planten zorgen voor een veel gezonder leefklimaat in huis:

1. Lepelplant

De lepelplant is een plant die het meest zijn best doet om de luchtkwaliteit in je woonruimte te verbeteren. Daarnaast is het ook nog eens een erg mooie plant om te zien en bloeit ‘ie ook nog eens mooi met z’n witte bloemen. Een ideale plant voor in de woonkamer, maar ook voor op je bureau in je kantoor.

2. (Krul)varen

Varens staan er niet alleen om bekend dat ze gezondheid en rust uitstralen, ze zorgen ook nog eens voor schone lucht. Met name de krulvaren is een echte topper op het gebied van het produceren van schone lucht.

3. Rubberplant

De Ficus Robusta (beter bekend als de ‘rubberplant’) is een ster in het zuiveren van de lucht. Hij zet alle giftige stoffen om tot zuivere zuurstof. Daarnaast is de plant ook nog eens heel gemakkelijk te verzorgen, kan ‘ie goed overleven in de schaduw én is ‘ie resistent tegen insecten.

4. Areca palm

De Areca palm is al vaker bekroond als ‘beste luchtzuiverende plant’ en is dan ook één van de beste palmen om in huis te zetten. Het fijne is dat ‘ie er niet alleen elegant uitziet, hij filtert ook ontzettend veel giftige stoffen uit de lucht. Daarnaast is de plant erg gemakkelijk te onderhouden én houdt ‘ie de lucht vochtig. Ideaal wanneer de lucht in je huis vaak droog wordt, wanneer je bijvoorbeeld de verwarming veel aan hebt.

5. Klimop

De Hedera helix (beter bekend als Klimop) is nog zo’n topper die schadelijke stoffen omzet tot goede stoffen. Zo verwijdert klimop trichloorethyleen en benzeen uit de lucht, maar waar de plant het beste in is, is het bestrijden van formaldehyde; een stof die vrijkomt uit spaanplaat, meubels en textiel en dus eigenlijk in elk binnenklimaat voorkomt.

Fotocredits

Bron: Eigen Huis & Tuin
Meer over