Ga naar de inhoud
Huishouden

Zo verwijder je rooklucht uit je huis

Rookt iemand in huis of heb je net een woning gekocht waarin iemand heel wat sigarettenpakjes heeft verslonden, dan zul je dat ongetwijfeld merken. Rook ruikt namelijk sterk, trekt in stoffen en laat muren geel uitslaan. Tijd voor een schone lei? Zo verwijder je een rookgeur uit huis.

Luchten

Als je een avondje rokers op bezoek hebt gehad, kan het de volgende ochtend ruiken alsof je wakker wordt in een bruine kroeg. De meest voor de hand liggende oplossing is het opengooien van je ramen. Door de frisse lucht zal je huis weer snel schoon ruiken.

Neutraliseer de rooklucht

Vervelende geurtjes in huis zoals een rooklucht kun je ook makkelijk verwijderen door een aantal kommetjes met houtskool, azijn of gemalen koffie neer te zetten. Deze producten hebben allemaal een neutraliserende werking.

Was de gordijnen

Is er jarenlang in huis gerookt? Dan zal een bakje met gemalen koffie alleen niet helpen. Het is belangrijk om daarom ook alle stoffen te reinigen waar de rookgeur in is getrokken. Vergeet ook niet om een scheutje azijn bij de was te gooien; hierdoor neutraliseer je de geur.

Baking soda

Sommige meubels kun je niet in de wasmachine gooien. Je bank of vloerkleed maak je daarom gemakkelijk schoon door er baking soda op te strooien. Laat dit een paar uur intrekken. Vervolgens zuig je met een stofzuiger het poeder - en de geur die daarin is getrokken - op. Het textiel zal zo weer fris ruiken. 

Fotocredits

Headerfoto: Ali Yayah  - Unsplash