Eigen Huis & Tuin

De mooiste nep planten die amper van echt te onderscheiden zijn

20 januari 2021 11:40

Mocht je denken dat nep planten hartstikke lelijk zijn omdat je van 10 meter afstand al ziet dat ze niet echt zijn, dan heb je het mis. We durven te wedden dat je bij het zien van deze kunstplanten toch licht begint te twijfelen aan de echtheid van de plant.

Of je nou geen ster bent in het verzorgen van echte planten, er allergisch voor bent of gewoon wil dat je planten voor eeuwig meegaan, dat maakt niet uit. Het zijn allemaal gegronde redenen om voor een kunstplant te kiezen. Maar… doe het dan wel goed, en kies voor een nep plant die ook echt niet van echt te onderscheiden is. Zoals een van deze knappe neppers:

1. Pilea

Vooral de bladtekeningen en de witte nerven van deze plant zijn waanzinnig realistisch.

2. Tradescantia hangplant

Van hangplanten zijn we sowieso al fan, dus waarom niet ook in kunstvorm? Deze plant heeft meerdere tinten groen, wit én lichtroze, net als de echte plant!

3. Dracaena

Ee stengels van deze nepper gaan alle kanten op. En juist dat maakt deze kunstplant zo natuurlijk.

4. Ficus

Deze Ficus brengt een frisse, groene sfeer in huis. De bladeren van de nep plant bestaan uit verschillende kleuren groen en hebben zelfs dezelfde glans als de Ficus. En leuk detail, er zitten frisse groene blaadjes tussen de donkergroene bladeren, om de plant extra realistisch te doen ogen.

5. Hertshoorn

Geloof het of niet, maar ook deze toppers zijn écht hartstikke nep! De kleur, de textuur, de vormen… Alles is zó goed nagemaakt!

Fotocredits
Alle foto’s: Mica - Bakker

Tekst
Marjolein Sintenie

Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore