Liefde voor je huis

3 stijlvolle manieren om een pompoen in je huis te zetten

13 oktober 2020 06:51

Het is bijna Halloween en dat betekent dat er weer volop pompoenen versierd worden. Maar wist je dat pompoenen naast eng ook heel erg mooi kunnen staan in je interieur? We geven je 3 stijlvolle tips om pompoenen in je huis te zetten.

1. Maak een herfsttafel

Een seizoenstafel staat gezellig in je interieur en voor een herfsttafel zijn pompoenen ideaal. Ze zorgen voor het ultieme herfstgevoel en brengen de juiste kleuren met zich mee. Het is leuk om pompoenen nog te combineren met kastanjes, mos en dennenappels uit het bos. 

Maar je kan je pompoenen ook bekleden met mos en vetplantjes. Tom vertelt hoe je dit zelf kan maken. 

Dit heb je nodig:

  • platte pompoen (of eentje die wat holler is)
  • mos
  • vetplantjes
  • lijmpistool
  • spuitlijm

Zo maak je het zelf

Kies een pompoen uit naar keuze, knip de stengel af en spuit lijm op de bovenkant van de pompoen. Let erop dat je niet te veel lijm spuit, want dit kan van de pompoen af druipen en dat is niet mooi om te zien.

Spuit dus net genoeg lijm en plak het mos vast. Gebruik wat droger mos en wissel af met verschillende kleuren en soorten.

TIP: mos kan je gewoon in het tuincentrum kopen. 

Nu de mos er op zit, gaan we vetplantjes toevoegen. Haal het vetplantje uit zijn potje en veeg de grond er zoveel mogelijk vanaf. Breng bovenaan -bij de wortels- lijm aan. Zorg ervoor dat je niet alle wortels onder de lijm spuit, want dan kan er geen vocht meer bij en gaat het plantje dood. 

Varieer met plantjes en kleuren. Klaar? Op deze manier kan je de pompoen nog verschillende maanden bewaren. Mos blijft lang vochtig en heeft maar af en toe wat water nodig. Dit kan je het beste doen met een plantenspuit. 

Let op: Als je dit voor buiten wilt maken, heb je wel vetplantjes nodig die geschikt zijn voor buiten.

 

2. Versier je pompoenen

Bij een pompoen denk je al snel aan de klassieke, oranje pompoen. Maar er zijn veel meer soorten pompoenen. Zo heb je witte, kromme en groene. Decoreer bijvoorbeeld een witte pompoen met een kleur die terugkomt in je interieur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo houd je uitgeholde pompoenen langer mooi

3. Maak pompoenkaarsen

Pompoenen zijn ideaal voor een creatieve middag. Kies voor een kleine pompoen en hol aan de bovenkant een plekje uit voor een waxinelichtje. Op deze manier krijg je sfeervolle pompoenkaarsen die niet alleen rond Halloween mooi zijn, maar ook in de rest van de wintermaanden. Al zin om lekker te knutselen?

Fotocredits Photo by Maddy Baker on Unsplash Foto 2: FemkeBlogt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore