Eigen Huis & Tuin

Leuk! 7 onverwachte dingen die je met je gebruikte theezakje kunt doen

29 juli 2020 03:40 Aangepast: 29 juli 2020 16:41

Wist je dat thee de populairste drank ter wereld is? Er worden dus elke dag heel wat theezakjes gebruikt. De theezakjes gaan vaak na één keer gebruiken meteen de prullenbak in, terwijl je ze voor veel meer dingen nog kunt gebruiken. Gooi je theezakjes dus niet weg, maar hergebruik deze.

1. Goed voor je lichaam

Oude theezakjes zijn goed voor je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld oude, koude theezakjes op je wallen leggen en je wallen zijn zo weg. Ben je verbrand of gestoken? Theezakjes zijn goed tegen huidirritaties. Leg een afgekoeld oud theezakje op de geïrriteerde plek en weg is de irritatie. Je kunt ook nog eens zachte en frisse voeten krijgen van theezakjes. Maak een lekker warm voetbadje met oude theezakjes en de voedingsstoffen uit de thee doen van zelf hun werk.

2. Fris tapijt

Laat je gebruikte theezakjes drogen en knip deze open. Strooi de droge blaadjes over je tapijt en laat ze ongeveer 15 minuten liggen. Vervolgen zuig je de losse bladeren weer op. Zo heb je gemakkelijk een schoon en fris ruikend tapijt. Probeer zelf maar!

3. Roestvrije pannen

Heb je gebruikte zwarte theezakjes? Wrijf hier dan je pan mee in, nadat je deze hebt afgewassen. De thee zorgt voor een beschermend laagje tegen roestende pannen. Handig toch?

4. Bouillon

Ja, het kan echt. Je kunt gebruikte theezakjes gebruiken om bouillon van te maken. Hang wat theezakjes in je pan terwijl je water aan de kook brengt. Wanneer je pasta of rijst kookt geeft het water een smaakje af. Kun je toch ineens sinaasappelrijst hebben.

5. Ontvetten van afwas

Oude theezakjes kunnen vet opnemen van jouw afwas. Super handig als je geen zin hebt om hard te gaan schrobben. Laat de theezakjes in een afwasteiltje hangen met hierin je vieze vaat. De theezakjes nemen het vet op en hierdoor hoef jij minder hard in de weer te gaan met je afwasborstel.  

6. Vlekvrije ramen en spiegels

Zet een lichte thee van je oude theezakjes en doe dit vervolgens in een plantenspuit. Spray hiermee over de vieze vlekken op je ramen en spiegel. De oude thee zorgt ervoor dat je vlekken losweken. Zo hoef jij alleen nog maar alles af te nemen met een doekje en voilà; de vlekken zijn weg.

7. Houten meubels

Houten meubels zijn moeilijk te behandelen, omdat ze gevoelig zijn voor veel schoonmaakproducten. Breng daarom in een pan een paar oude theezakjes aan de kook. Laat dit mengsel afkoelen en gebruik dit om je houten meubels mee af te nemen. Zo krijg je alle houten meubels schoon, zonder deze te beschadigen.    

Bronvermelding

Headerfoto: Skitterphoto - Pexels 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore