Ga naar de inhoud
Huishouden

Oeps! Zo vaak moet je je vaatdoekje eigenlijk in de was doen

Met je vaatdoekje maak je werkelijk alles schoon en vervolgens ligt ??ie ergens opgepropt op het aanrecht. Nu is de grote vraag: hoe vies is je vaatdoekje eigenlijk? Was jij je vaatdoekje wel vaak genoeg?

Bacteriën

Bacteriën doen het heel goed in een vochtige omgeving. Je vochtige vaatdoekje is dus de ideale plek voor bacteriën om zich razendsnel te vermenigvuldigen. In 24 uur kunnen er al meer dan 4 miljard bacteriën in je vaatdoekje zitten. Zoveel bacteriën zitten er niet eens op je wc-bril!

Twee weken?

Je raadt het vast al, maar we vervangen ons vaatdoekje dus veel te weinig. Gemiddeld wordt het vaatdoekje één keer in de twee weken vervangen. Terwijl je dit eigenlijk elke dag hoort te doen. Tijd om daar verandering in te brengen. Was je vaatdoekje elke dag en het liefst op minimaal 60 graden, anders gaan de bacteriën alsnog niet dood.

Geen zin in?

Heb je echt geen zin om elke dag een nieuw vaatdoekje te pakken? Dan zijn er een paar mogelijkheden om zo min mogelijk bacteriën in je vaatdoekje te krijgen. Gebruik het doekje niet voor heel vieze oppervlakken, maar pak dan een keukenrol. Gebruik je vaatdoekje alleen voor het afnemen van tafels en je aanrecht. Spoel je vaatdoekje na gebruik goed uit en hang ‘m daarna uit in plaats van opgepropt op het aanrecht laten liggen. Of doe hem met de rest van de vaat in de vaatwasser. 

Bronvermelding

Headerfoto: Annca - Pixabay

Bron: Eigen Huis & Tuin