Huishouden

Met deze tip bespaar je veel geld op eten

25 januari 2021 20:54
Beeld © iStock

En het is ook nog eens goed voor het milieu.

Er zijn nog genoeg mensen die iedere dag naar de supermarkt gaan, terwijl dat helemaal niet nodig is. Door weekboodschappen te doen bespaar je überhaupt al geld. Omdat je eerst goed nadenkt over wat je nodig hebt en daarnaast doe je niet impulsief boodschappen (lees: een zak chips of chocoladereep). 

Bulkverpakkingen

Maar je kan zelfs nog meer geld besparen door bulkverpakkingen te kopen. Er zijn genoeg winkels die het verkopen. Kilo’s met rijst of pasta in grote verpakkingen. Dit is heel handig om te kopen, want zo hoef je minder vaak naar de winkel. En het belangrijkste: bulkverpakkingen zijn een stuk goedkoper dan de kleine verpakkingen. 

Nu heb je maar één verpakking waar alles inzit. Dit scheelt een aantal verpakkingen per week, die ergens bij het afval belanden. Dat scheelt ook een hoop gedoe. 

Nog een pluspunt, als je de restjes uit de koelkast wil opmaken, kun je altijd een pasta of curry maken want de rijst heb je altijd in huis. Scheelt je weer een ritje naar de supermarkt!

Glazen voorraadpotten

Leuke tip hoor, die bulkverpakkingen aanschaffen: maar waar laat je het? Sla alles op in glazen voorraadpotten. Je eten blijft lang houdbaar en je hoeft geen onhandige kilo verpakkingen op te slaan. Daarnaast staat het ook nog eens heel leuk op de keukenplank. Veel beter dan al die losse kartonnen en plastic verpakkingen.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore