Ga naar de inhoud
Kamerplanten

5 manieren om de hangplant op te hangen

Lege hoekjes vullen we vaak op met een mooie, grote kamerplant. Maar vergeet vooral de kleinere plantjes niet, zoals een hangplant. Die zijn namelijk niet alleen leuk om neer te zetten, maar ook om op te hangen!

Foto: Lobster and Swan

 

1. Hangpotjes

Hoe hang je plantjes op? Simpel, aan een hangende plantenpot natuurlijk. Je kunt hier verschillende soorten plantjes in hangen, zoals een van onze favorieten: de string of pearls.  

Foto's: Lotte Wullems 

 

2. Geknoopte hangpotten

Wil je zelf wat meer variëren met zowel de hangers als de potjes, dan kun je kiezen voor een geknoopte macramé hanger waar je zelf de plantenpotjes in zet. 

Voor een chic randje, kan een vleugje goud natuurlijk niet ontbreken. Een bungelend gouden potje met een hangplant  is een ware eyecather.

Foto: Johannes Hofmann - Unsplash

 

3. Kokosnoothanger

Je plant ophangen in een halve kokosnoot; natuurlijker kan haast niet! Je kunt hiervoor kiezen voor een echte kokosnoot, maar er bestaan ook hangplantenpotjes gemaakt van Kokodama: een handgemaakte bol van kokosvezels.

Foto’s: Danielle Jansink voor Interior Junkie  en Industrieel Chique

 

4. Bovenop een kast of plankje

Plantjes kunnen overigens ook prima hangen zonder dat je ze ophangt. Zolang het plantje zelf maar lange strengen heeft die naar beneden bungelen. Je kunt ze gewoon bovenop een kast, wandrek of wandplankje zetten waardoor je hetzelfde speelse effect krijgt. En het leuke is, ze kunnen in praktisch elke ruimte. Zelfs in je badkamer!

Foto: My Bohemian House
 

5. In een fietsband

In aflevering 35 op 16 oktober van Eigen Huis & Tuin Lekker Leven liet Tom zien hoe je zelfs een hangplant kan maken van een oude fietsband! Deze kan je heel leuk ophangen boven je eettafel. Wil je weten hoe hij deze heeft gemaakt? Bekijk de aflevering terug op Videoland.

Fotocredits

  • Headerfoto: Lotte Wullems