Huishouden

Een half geschilderde muur: zo pak je dat stijlvol aan

29 juni 2020 12:06 Aangepast: 13 juli 2020 12:06

Wil je een lambrisering nabootsen, of wil je gewoon graag meer dan één kleur verf op je muur om wat extra contrast toe te voegen? Dan kun je je muur ook slechts voor de helft schilderen; laat de ene helft wit en schilder de andere helft in welke kleur je maar wil. Of? ga voor extra opvallend door twee knalkleuren boven elkaar te matchen! Is dit je allemaal iets te strak, dan hebben we onderaan het artikel nog een alternatief voor je.

Foto: Van het Kastje Naar de Muur

Halverwege
Houd je van evenwicht, dan kun je de muur halverwege een andere kleur geven waardoor de muur precies verdeeld is in twee gelijke vakken.

Foto: Alt om Indretning

Eénderde
Maar aan de term ‘half geschilderde’ muur kun je natuurlijk je eigen draai geven qua verhoudingen. Je kunt de scheidingslijn op elke gewenste hoogte doen. Hierboven is dat vrij laag, waardoor het plafond weer een stuk hoger oogt.

Foto: Homelife.com.au

Hoog
Ook kun je natuurlijk gaan voor de hoge variant en er voor kiezen om bovenaan slechts een smalle strook wit te laten; of natuurlijk andersom en slechts aan de bovenkant een strook te schilderen en de rest wit te laten.

Foto: Coco Lapine

Uit de losse pols
Strak is ook maar zo strak. Heb je het liever wat nonchalanter, dan kun je het ook gewoon uit de losse pols doen. Staat evengoed hartstikke mooi!

Foto: Kim van Rossenberg

Neem de deur of kast mee!
Of nouja, je kunt ze wel laten staan natuurlijk. We bedoelen dat je de deur of kast ook gerust een half likje verf kunt geven. Dit geeft een erg tof effect!

Headerfoto: Hem Trevligt
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore