Liefde voor je huis

6 handige en gratis interieurapps voor het inrichten van je huis

16 september 2019 15:13 Aangepast: 21 november 2020 15:06

Sta jij op het punt om je huis om te toveren tot een prachtig paleis met een fikse make-over? Een dure interieurstylist is niet nodig, want met deze apps kun je prima zelf je huis inrichten. Zo kun je snel zien wat wel in jouw huis werkt, en wat je beter kunt vermijden.

1. Van Hemelsblauw tot Vleugje Golven Je wilt je huis voorzien van een likje blauwe verf, maar de keuze is reuze. Waar moet je beginnen? Wordt het Frosted Sky? Wit Zee? Vleugje Golven? Vol Iris of toch Hemelsblauw?

De Flexa Visualizer app helpt je een handje en zorgt ervoor dat je alvast een sneak peek krijgt van hoe de verf er op je muur uit komt te zien. Je kunt zelfs door je kamer heen lopen om te kijken of Hemelsblauw jouw kleur is.

Hoe? Je kiest de kleur en richt je camera op de muur. Niet helemaal zeker? Dan kun je het beeld delen met je vrienden en familie en kunnen zij ook hun ongezouten mening geven.

Prijs: gratis Beschikbaar voor: iOS & Android

2. Vind matching kleuren bij je interieur Voor sommige mensen is veel kleur in huis een must. Maar heb je een kleur voor op de muur gekozen, dan kan het nog best wel een opgave zijn welke andere kleuren hier nu goed bijpassen.

Palette Cam geeft je een kleurenpalette dat matcht met je verf waarmee je prima uit de voeten kan. Upload een foto en er rolt een mooie match uit. Je kunt zelfs een kleurenpalette maken aan de hand van een vakantiefoto. 

Prijs: gratis Beschikbaar voor: iOS

3. Nooit meer een miskoop Heb je wel eens meegemaakt dat je een kastje had gekocht en dan thuis bleek het tóch niet helemaal te zijn zoals je het in je hoofd had zitten?

Met de Ikea Place app zijn miskopen gelukkig verleden tijd. Dankzij Augmented Reality kun je alle meubels alvast in je huis neerzetten om te kijken of het bij de rest past. Zo kun je eromheen lopen alsof het meubel er echt staat. Weet je het niet helemaal zeker? Dan kun je ook het beeld delen met je vrienden en familie. 

Prijs: gratis Beschikbaar voor: iOS

4. Maak van je huis een galerie Kunst kopen is vaak best wel lastig. Ten eerste: waar moet je beginnen? En gaat het wel in je huis passen? Met de About Art-app koop je voortaan kunst via de app, gewoon vanaf de bank.

Je hoeft geen kunstgalerie te bezoeken en de app maakt het zelfs mogelijk om het kunstwerk even te ‘passen’. Net als de Ikea Place app maakt ook About Art gebruik van augmented reality waarbij je het kunstwerk dat je hebt gekozen, kunt bekijken op alle muren in je huis.

Helemaal fijn is dat de app ook direct een flinke lading aan informatie geeft over het kunstwerk, zoals de stroming en de technieken. Mocht je dus tot aanschaf overgaan en iemand je naar details vragen, kun je dat prima uitleggen. 

Prijs: gratis Beschikbaar voor: iOS 

5. Breng je nieuwe huis tot leven Sta je op het punt om je huis een grotere make-over te geven dan gewoon een likje verf, nieuw meubel of schilderij? Dan gaat Home Design 3D je heel wat werk uit handen nemen.

Grote kans dat je hoofd bomvol ideeën zit. Die muur eruit, daar een extra raam, tegeltje hier, tegeltje daar. Om al jouw ideeën vorm te geven en te kijken hoe het er in werkelijk uit komt te zien, kun je Home Design 3D downloaden.

Hiermee krijg je precies inzicht in hoe alles eruit gaat zien. De app geeft je twee- en driedimensionale inzichten zodat je alvast aan je nieuwe plannen kunt wennen of ze nog kunt bijwerken. Geen verbouwing op de planning staan? Dan nog is dit een hele leuke app om eens lekker mee te spelen. Een mens mag dromen, toch?

Prijs: gratis Beschikbaar voor: iOS & Android

6. Meet je huis op met foto's De app Magic Plan is magisch! Zonder meetlint en zonder meubels te verschuiven, kun je met je smartphone een ruimte supersnel opmeten. Nou ja, laten we eerlijk zijn: het vergt wel wat oefening.

Zodra je de app hebt gedownload, open je de camera en kun je een plattegrond van je huis maken. De app berekent hoe groot de ruimte is en hoeveel vierkante meter tegels of laminaat je moet bestellen.

Let wel even goed op dat het een schatting is en geen precisiewerk, daarvoor moet je toch echt op handen en knieën door je huis heen kruipen.

Prijs: gratis Beschikbaar voor: iOS & Android

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore