Alles voor in de tuin

Let op: dit is de meestgemaakte fout bij het aanleggen van een tuin

22 januari 2021 19:31

Heb je eindelijk je handen uit de mouwen gestoken, kom je erachter dat je droomtuin helemaal niet haalbaar is. Dat wil je natuurlijk maar al te graag voorkomen.

Een nieuwe tuin klinkt heel leuk, maar bedenk goed van te voren wat je wel of niet in je tuin wil. Veel mensen vergeten dit. Bedenk daarnaast of je de tuin zelf wil gaan aanleggen of dat je het liever uitbesteed. In beide gevallen is het belangrijk om te voorkomen dat je de fout in gaat bij het ontwerpen. Je wil niet dat je na een half jaar een verwaarloosde tuin hebt waar je nooit meer in zit.

Om te voorkomen dat je volledig de fout in gaat bij het ontwerpen van je tuin zijn er twee lijstjes die je het beste kunt maken.

Wensenlijstje

Op het wensenlijstje zet je alle dingen die je graag in je tuin wilt hebben. Je kunt plaatjes opzoeken van internet en inspiratie op doen bij onze tuinontwerpen. Verzamel alle afbeeldingen en planten die jij graag in je tuin zou willen hebben en maak hier een lijst van of een moodboard.

Dus; bedenk van tevoren goed wat voor soort tuin je wil en hoeveel tijd je kwijt wil zijn aan het onderhoud van de tuin. 

Onderhoudslijstje

Bedenk van te voren heel goed of je onderhoudsvriendelijke tuin wil, of liever een arbeidsintensieve tuin. Schrijf dit duidelijk op. Vervolgens kun je uitzoeken hoeveel onderhoud die boom vergt die je graag zou willen, of hoeveel tijd een vijver eigenlijk kost. Dit lijstje kun je naast het ‘wensenlijstje’ leggen en zo kun je er bijvoorbeeld kiezen om toch voor een andere keuze te gaan. Wil je graag gras, maar heb je én maar 10m2 én geen zin in grasmaaien? Kies dan toch voor tegels of kunstgras.

Fotocredits: Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore