Ga naar de inhoud
Kamerplanten

4 kamerplanten die kunnen overleven in een donker huis

Gaan jouw planten altijd dood? Grote kans dat een gebrek aan licht hiervoor zorgt. Gelukkig zijn er ook planten die heel goed gaan op een donkere kamer. Deze 4 kamerplanten overleven met gemak in een donker huis!

Natuurlijk willen we allemaal een huis met ontzettend veel daglicht. Niet alleen omdat je huis dan veel groter oogt, maar ook omdat de meeste planten daardoor beter overleven. Ben je niet gezegend met een huis met veel daglicht? Geen nood, dan moet je gewoon voor een van de volgende planten kiezen. Die gaan juist hartstikke lekker op een beetje donkere kamer!

1. Kentia palm

Wij zijn fan van de Kentia palm. Niet alleen omdat 'ie je huis op subtiele wijze een exotisch tintje geeft, maar ook omdat het één van de sterkere palmsoorten is en deze plant de lucht zuivert. De plant is dol op schaduw, dus in een donker huis is ‘ie juist hartstikke gelukkig.  

2. Sansevieria trifasciata

De Sansevieria is niet alleen ideaal omdat ‘ie makkelijk overleeft in het donker, hij is ook nog eens ontzettend makkelijk om te verzorgen. De zogenaamde ‘vrouwentong’ doet het namelijk heel goed in de schaduw. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt de plant er ook nog eens voor dat je beter slaapt.

3. Monstera

Geen idee wat je met dat ene donkere hoekje in huis moet doen? Zet er een mooie Monstera neer en je hebt gelijk een heerlijke junglevibe in huis. De plant is erg gemakkelijk te verzorgen en doet het hartstikke goed met weinig zonlicht!  

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

4. Calathea

De Calathea staat niet alleen bekend om zijn prachtig gekleurde nerven en de mooie patronen, maar ook om het feit dat de plant zichtbaar ‘leeft’. De plant opent zijn bladeren namelijk wanneer er zonlicht bij komt kijken. Is de zon ‘s avonds weer weg, dan sluiten de bladeren weer.

Fotocredits: