Eigen Huis & Tuin

6 planten die wél veilig zijn voor je huisdieren

15 november 2020 19:27 Aangepast: 16 november 2020 08:09

Sta je op het punt om nieuwe planten te kopen? Wacht dan eventjes! Bepaalde planten zijn namelijk giftig voor dieren wanneer ze dit per ongeluk opeten. Gelukkig zit je met deze plantensoorten wel veilig!

1. De bananenplant

Eigenlijk best logisch, want dit is een plant waar voedsel aan groeit. De bladeren van deze plant zijn hartstikke veilig en worden vaak in de Indonesische keuken gebruikt! Het is een ontzettend populaire kamerplant, aangezien hij ook makkelijk is in onderhoud! 

2. Varen

Varens zijn geweldige kamerplanten, omdat ze goed zijn voor je gezondheid. Ze verbeteren de luchtkwaliteit in je huis. Ze hebben niet echt een lekkere smaak, dus je kat zal hem waarschijnlijk met rust laten. Is je kat wel fan? Geen probleem, want ook deze plant is niet giftig.

3. De orchidee

Liever wat meer kleur in je huis? De orchidee voegt superveel sfeer toe aan je interieur, omdat ze vaak in de mooiste kleuren komen. Deze kun je ook gerust in je woonkamer zetten wanneer je huisdieren hebt. 

4. Bromelia

Een superpopulaire kamerplant en dat is niet voor niets! Net als de orchidee is dit een fleurige plant met een kleurrijke bloem. Staat gezellig en totaal huisdierproof! 

5. Palmen

Palmen zijn ontzettend leuk in je huis, maar let wel op! Niet alle palmen zijn huisdier-safe. Zoek vooral even op de Latijnse benaming van je palm. Meerdere palmen zijn namelijk wel gewoon diervriendelijk, zoals de Areca, Washingtonia, Chamaedorea, Kentia of de Rhapis. Welke absoluut niet kan is de Cycas palm.

6. Olifantenpoot

Deze plant is lekker makkelijk in de verzorging. Hij is net zo sterk als een echte olifantenpoot. Geef deze plant een zonnig plekje en veel water heeft 'ie niet nodig. Let op: de dikke stam kan de kat wel aanzien voor krabpaal. ;)

Fotocredits

Header: Pexels - Pixabay

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore