RTL Wonen

Dit wist je niet: zo nuttig zijn cacaodoppen in de tuin

01 juli 2022 19:27

Je denkt er misschien niet snel aan, maar cacaodoppen (de overblijfselen van cacaobonen) zijn erg nuttig voor in je tuin én zijn ook nog eens een mooie decoratie. We zetten voor je op een rijtje waar die cacaodoppen allemaal goed voor kunnen zijn.

Schrikt katten, slakken én onkruid af

Onkruid, katten en slakken zijn zeker geen fan van cacaodoppen. Een groot voordeel, want als je rondom je planten cacaodoppen strooit heb je geen last van beschadigde planten door de slakken. Katten vinden cacaodoppen ook zeker geen fijne geur hebben en kiezen dus een andere plek om hun behoefte te doen dan in jouw prachtige border. Cacaodoppen hebben een onkruidwerend stofje, waardoor onkruid geen kans meer maakt in jouw border.

Goed voor je grond

De cacaodoppen hebben verschillende voedingsstoffen die ze aan de bodem afgeven waardoor de groei van jouw planten wordt gestimuleerd. Daarnaast gaan cacaodoppen wortelrot tegen en zorgen ze ervoor dat het water in de grond minder snel verdampt. Zo hoef je minder snel je tuin te sproeien.

Zo gebruik je ze

Gebruik de cacaodoppen als bodembedekker in je borders. Haal eerst alle onkruid weg en strooi vervolgens een bodem doppen op de border van 4-5 centimeter. Doe dit in het voorjaar en de cacaodoppen doen de hele zomer hun werk. Heb jij mooi meer tijd om van je tuin te genieten. 

Pas op!

Honden kunnen niet tegen chocola en dus ook niet tegen cacaodoppen. Heb je een hond die je los laat lopen in je tuin? Ga dan niet aan de slag in de tuin met cacaodoppen, dit kan schadelijk zijn voor jouw hond.

Fotocredits:

  • Headerfoto: Dghchocolatier - Pixabay

 

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore