Ga naar de inhoud
Wonen

3 slimme tips voor een gezellige 1,5 meter barbecue

Beeld © iStock

Als iets wel ontspanning geeft in deze rare tijden is het lekker met vrienden of familie barbecueën. Eigen Huis & Tuin legt uit hoe je dat doet met de 1,5 meter-regels.

Het is een gekke tijd en we moeten allemaal wennen aan het ‘nieuwe normaal’. Waar je voorheen bang was dat er te weinig mensen op je etentje zouden komen is dit nu precies andersom. Gelukkig kunnen we weer in kleine groepjes samenkomen. Tijd dus om lekker bij te praten met vrienden en familie onder het genot van een gezellige 1,5 meter barbecue. Tips nodig? Je vindt ze hier.

1. Zitvakken

Het bewaren van afstand kan soms best lastig zijn als je eenmaal gezellig aan het borrelen bent. Toch is het belangrijk dat je ook dan rekening houdt met elkaar. Om je gasten een handje te helpen is het slim om de tuin op te delen in verschillende vakken die allemaal 1,5 meter uit elkaar liggen. Maak bijvoorbeeld vakken met leuke bloemetjes of festivalverlichting, zo ziet je tuin er ook nog eens supergezellig uit!

2. Goodiebag

Naast het houden van afstand is het ook belangrijk dat niet iedereen dezelfde dingen aanraakt. Maak dus voor de barbecue begint voor alle gasten een eigen tasje met daarin borden, bestek en glazen. Plak op elk onderdeel een gekleurde sticker, zo weet iedereen wat van hem of haar is en voorkom je dat mensen het verkeerde glas pakken.

3. Silent disco

Zin om te dansen? Ga voor een silent disco. Zo kan iedereen lekker op afstand dansen zonder dat je de muziek harder hoeft te zetten. Ook voorkom je op deze manier dat mensen tijdens het praten dichter bij elkaar gaan staan wanneer ze boven de muziek willen uitkomen. Daarnaast kan iedereen ook nog eens z’n eigen muziek kiezen, in sommige gevallen ook best fijn.