Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Deze 9 kamerplanten zijn bijna niet dood te krijgen

Ben jij één van de mensen die -hoe goed je ook je best doet- bloemen en planten maar niet in leven kan houden? Niet getreurd, er is nog hoop. Deze negen planten kunnen namelijk best tegen een stootje.

1. Sierasperge 

De Asparagus of sierasperge is een kamerplant met ontelbare frisgroene bladeren. De plant is familie van de eetbare asperge, maar heeft zelf helaas geen culinaire eigenschappen. De sierasperge is een van de sterkste kamerplanten en daarom geschikt voor mensen die zelf geen groene vingers hebben. Je kunt ‘m het beste één keer per week water geven, maar als je dit een keer vergeet is dat geen ramp. 

2. Vijgenboom met vioolbladeren 

Deze geweldige plant met grote, felgroene bladeren is momenteel een ontzettend populaire plant. Wees zuinig met het watergeven, want deze plant houdt niet van natte voeten. Vooral in de winter hoef je de vijgenboom maar zelden water te geven. Wel houdt ‘ie van daglicht, dus zet ‘m het liefst op een zonnig plekje in huis. 

3. Pannenkoekenplant

Deze kamerplant geeft de voorkeur aan een plekje in de schaduw of in de winter op de vensterbank. Je mag ‘m het hele jaar door één keer per week water geven. Ook leuk: als je pannenkoekenplant genoeg bladeren heeft, kun je ‘m heel makkelijk stekken waardoor je het hele huis vol kan zetten of een vriend(in) heel blij kunt maken. 

4. Yucca

Het recept voor een gelukkige Yucca is eenvoudig: zon, zon en meer zon. Zet deze kamerplant dan ook op het zonnigste plekje in huis. En wat ook handig is, is dat de Yucca niet van veel water houdt. Een aantal weken zonder water is dus geen probleem. In de zomermaanden heeft ‘ie iets meer water nodig, maar doe dit alleen als de grond heel droog aanvoelt. 

5. Luchtplantje

Niet alle planten hebben aarde nodig en dat geldt ook voor het luchtplantje. Deze kamerplant haalt de voeding gewoon uit de lucht. Hierdoor hebben ze eigenlijk bijna geen onderhoud nodig (af en toe een beetje water sprayen vindt 'ie wel fijn), maar wel aandacht natuurlijk. De luchtvochtigheid moet hoog zijn, wil een luchtplantje blijven leven. 

6. Aloë

De dikke, stekelige bladeren van de aloë zien er ontzettend gaaf uit en staat daarom heel stoer in je interieur. Door de grote watervoorraad in het blad kan deze plant een lange tijd zonder water, maar toch heeft ‘ie graag dat je ‘m iedere twee weken wat water geeft. 

7. Rubberplant 

De Rubberplant houdt niet van kou en is dan ook blij met een warme, constante temperatuur. Door hem regelmatig wat water te geven, helpt hij de lucht binnenshuis te zuiveren. Doe dit ongeveer één keer per week. Let wel op: het sap van de plant kan giftig zijn, dus let wel goed op met kinderen en huisdieren. 

8. Bromelia (ananasplant) 

Deze plant heeft een ananas die boven de sierlijke sprieten uitsteekt, waardoor je met deze plant het tropische sfeertje in huis haalt. Zet de ananasplant op een plekje waar ‘ie zowel in de schaduw als in de zon staat. Verder heeft hij niet veel aandacht nodig. Eén keer per week water geven is genoeg. Geef de plant water in z’n hart, vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. Dus de grond mag relatief droog blijven. 

9. Zamioculcas Zamiifolia 

Deze snelgroeiende plant wordt ook wel de koning van de onverwoestbare planten genoemd. De Zamioculcas Zamiifolia -ook wel ZZ-plant of kamerpalm genoemd- kan goed tegen droogte, weinig licht en een lage luchtvochtigheid. De prachtige plant met donkergroene bladeren groeit tot meer dan een meter hoog, zelfs binnenshuis. 

Fotocredits 

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: