Ga naar de inhoud
Van onze partner Sanisale

De kracht van spiegels in je badkamer

Iedereen heeft wel een spiegel in de badkamer om zichzelf te bekijken. Kijken hoe je kleren staan, of je make-up wel goed zit en of je er echt zo moe uitziet als je je voelt. Maar naast het bieden van een weerspiegeling van jezelf, heeft een spiegel ook andere functies!

De ruimte groter laten lijken

Sommige huishoudens in Nederland hebben een kleinere badkamer dan ze eigenlijk graag zouden willen. Door het ophangen van spiegels (het liefst zo groot mogelijk) kun je de ruimte van je badkamer optisch sterk vergroten. Voor het allerbeste effect kun je spiegels ophangen op twee aan elkaar grenzende wanden, die hoeks op elkaar staan.

Door te zorgen dat er licht op de spiegel valt, versterk je dit effect. Ook extra spiegels als een make-up spiegel dragen bij aan een ruimtelijk effect.

Sfeer creëeren

Voor een speels effect kies je voor een grote ronde spiegel. Wil je een strakker effect? Kies dan een rechthoek. De afmeting van de spiegel spelen ook een grote rol. Voor het bepalen van de afmeting is het belangrijk te kijken naar de breedte van je badkamermeubel. Door een spiegel in dezelfde breedte te kiezen, maak je één mooi geheel.

Een grote badkamerspiegel weerkaatst meer natuurlijk licht en geeft een gevoel van ruimtelijkheid. Daarbij is deze ook praktisch bij gebruik met meerdere personen en creëer je een luxe uitstraling voor je badkamer.

Praktisch

Nog een voordeel van een spiegel is dat hij multifunctioneel is. Je kunt een spiegel combineren met opbergruimte of verlichting. De combinatie van spiegel en opbergkast is perfect om ruimte te besparen. Extra opbergruimte is altijd mooi meegenomen. Doordat je losse spulletjes gemakkelijk kunt opbergen, ziet je badkamer er netter – en dus groter- uit. Ook heb je alle benodigde spullen binnen handbereik en op ooghoogte, wat erg praktisch is.

Heeft je badkamer weinig licht, dan is het misschien interessant eens na te denken over een spiegel met verlichting. Hierbij geniet je van verlichting die vaak net zo goed of krachtig is als daglicht. Daarbij geeft spiegelverlichting extra uitstraling aan je badkamer.

Wil je advies op maat over je nieuwe badkamer? Bezoek dan eens de website van Sanisale!