Alles voor in de tuin

Het gazon verzorgen bij warm weer: dit moet je wel en niet doen

22 juni 2020 10:00 Aangepast: 22 juni 2020 15:24

Je tuin onderhouden bij warm weer kan lastig zijn, vooral bij het gazon. Want moet je nou wel of juist niet sproeien? En kan je grasveldje tegen de zon of niet? Het is een verwarrende boel.

Om de verzorging van je gazon bij warm weer makkelijker te maken, vertellen wij je de do’s en dont’s: wat moet je wel en wat juist niet doen.

Wat moet je wel doen?

Ten eerste is sproeien bij warm weer geen probleem. Belangrijk is wel om je gazon te besproeien met een zachte straal, een beetje als een regendouche. Dit lijkt het meeste op een regenbui en is dus het natuurlijkst.

Daarnaast kun je het beste een paar dagen van tevoren beginnen met sproeien. Als je weet dat het volgende week mooi weer wordt, begin dan nu al met het natmaken van je gazon. Als je dit lang en goed doet, hoef je er bij het warme weer gaan aandacht aan te besteden.

Je gras maaien kan overigens ook gewoon, maar dan niet te kort natuurlijk, want anders gebeurt dit! 

Wat moet je niet doen?

Als de zon fel schijnt, kun je het beste nog even wachten met besproeien. Het water werkt dan namelijk als een soort vergrootglas waardoor het gras en andere planten kunnen verbranden. Daarnaast is meer of elke dag sproeien, of steeds kleine beetjes sproeien ook niet nodig. Een paar dagen van tevoren één keer goed sproeien voldoende.

Fotocredits:

Bron: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore