Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

Van deze 5 planten krijg je het snelst allergische klachten

Wist je dat je allergisch kunt zijn voor diverse planten? Deze kunnen een reactie veroorzaken op je huid of zelfs je ogen en slijmvliezen. Bij deze planten moet je echt opletten!

1. Ficus plant

Mensen met een latex allergie moeten nu even opletten. Ficus planten, maar ook de verschillende variaties op de Ficus, verspreiden allergenen via de lucht. Deze kun je dus ongemerkt inademen. Hierdoor kun je last krijgen van rode ogen en van je slijmvliezen.

2. Kerstster

Niet alleen is deze plant heel giftig voor je huisdieren, ook voor mensen is deze vrij schadelijk. Wanneer je het sap op je vingers krijgt en daarna door aanraking je ogen bereikt, kun je hier zelfs blind van worden! Op de huid krijg je snel last van blaren of een brandend gevoel.

3. Aaronskelk

Deze kan heel heftig uitpakken, omdat het sap van deze plant tot verstikking kan leiden! Daarnaast kan het sap huidirritatie veroorzaken en het eten van de besjes kan zelfs dodelijk zijn. Wellicht is het een betere plant om deze volledig te mijden. 

4. Blauweregen

Hoe mooi deze ook staat in je tuin, deze is toch ontzettend giftig. Huisdieren en kinderen kunnen de boontjes van deze plant nog wel eens opeten, waardoor ze ernstige maagproblemen kunnen krijgen. Daarnaast kan hij de ogen ook zeer heftig irriteren. Uit de buurt blijven dus!

5. Sneeuwbal

De haartjes van de sneeuwbal kunnen je huid en ogen irriteren en kunnen ook flinke jeuk veroorzaken. Deze staat vaak in de tuin, dus wees voorzichtig met het snoeien van deze plant.

Bij deze planten geldt wel dat je er echt allergisch voor moet zijn, wil je deze effecten ervaren. In principe zijn het dus geen gevaarlijke planten en kun je ze prima in huis neerzetten!

Fotocredits: