Alles voor in de tuin

Dit is waarom het belangrijk is je vlinderstruik te snoeien

22 juni 2020 14:25

De vlinderstruik is een geweldige plant om in je tuin te hebben staan. Hij kan ontzettend groot worden en bloeit de hele zomer. Ook wanneer je geen groene vingers hebt is deze struik top, want je hoeft hem eigenlijk alleen te snoeien.

Waarom een vlinderstruik in je tuin?

Een vlinderstruik is niet alleen heel mooi, hij verspreidt ook een heerlijke geur waar vlindertjes en bijen op af komen. Dit is supergoed voor de biodiversiteit! Hij houdt van warmte, dus in de zomer staat ‘ie vol in bloei. De bloemen kunnen meerdere kleuren hebben, van prachtig wit tot fel paars.

Waarom snoeien?

Een vlinderstruik  in de tuin heeft weinig verzorging nodig, maar heeft wel elk jaar een flinke snoeibeurt nodig. Deze mag je echt niet overslaan, want anders heeft de struik hier direct last van. Je kunt hem het beste aan het eind van de winter snoeien, rond februari of maart. Het mag na het snoeien niet meer vriezen, want dan sterft de gesnoeide tak af. Je mag best flink wat snoeien, omdat de vlinderstruik snel uitloopt. Dit komt omdat ‘ie graag de zon van andere planten steelt en dus flink de hoogte in groeit. Door hem goed kort te houden, groeit hij beter en blijft hij gezond. Pak de snoeischaar er maar bij dus!

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore