Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

3 manieren om onkruid op een milieuvriendelijke manier te verwijderen

Voor veel mensen is onkruid een grote ergernis in de tuin waar we het liefst zo snel mogelijk vanaf willen. Sinds een aantal jaren zijn chemische bestrijdingsmiddelen verboden, maar gelukkig zijn er ook andere manieren om van je onkruid af te komen. Hier vind je een aantal tips om onkruid op een milieuvriendelijk manier te verwijderen!

1. Onkruidbrander

Een handige manier om snel van je onkruid af te komen is een onkruidbrander. De brander heeft een lichte vlam die op de plant wordt gericht waardoor de planten kapot gaan en verschrompelen. Let wel goed op dat je deze brander niet gebruikt tijdens hele warme of droge dagen, dan heb je namelijk kans dat er brand ontstaat.

2. Onkruidborstel

Je kunt ook gebruik maken van een onkruidborstel. Met deze borstel kun je veilig het onkruid verwijderen door er met de borstel overheen te gaan. Kijk wel uit met kwetsbare bestratingen want met een harde onkruidborstel kun je deze beschadigen en dat zou zonde zijn!

3. Heet water

De makkelijkste manier om onkruid te bestrijden is heel simpel: heet water! Dit maakt de eiwitten in de onkruidplanten namelijk kapot en hierdoor gaan de planten dood. Door het onkruid te bestrijden met heet water breng je geen schade aan je tuin en is deze binnen de kortste keren onkruidvrij!