Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

Een zwemvijver in de tuin: dit is waarom het veel fijner is dan een zwembad

Zwemmen in de tuin is het ultieme genot op een warme zomerdag. Dit kan in een zwembad, maar een minder bekende mogelijkheid is om te zwemmen in een zwemvijver. En eigenlijk is dat zelfs veel fijner dan een zwembad.

Een zwemvijver is eigenlijk precies wat het woord suggereert: een vijver om in te zwemmen. Het is net iets anders dan een zwembad, en heeft ook een aantal fijne voordelen.

De prijs

Een zwemvijver is vaak een stuk goedkoper dan een zwembad. Dit komt omdat er minder bij een zwemvijver komt kijken. Je kunt zo’n vijver, als je een beetje handig bent, zelfs helemaal zelf maken! Dit bespaart dus ook de arbeidskosten.

Natuurlijk uiterlijk

Een zwemvijver ziet er gewoon uit als een echte vijver, maar dan misschien iets schoner. Een voordeel hieraan is dat het er een stuk natuurlijker uitziet. Je kunt er ook planten in en omheen zetten waardoor het eigenlijk niet lijkt op een plek om te zwemmen. Heel mooi voor in een natuurlijke tuin.

Dieren

Een zwemvijver trekt door de beplanting ook dieren aan. Zo kunnen er eenden in zwemmen of kikkers omheen springen. Superleuk en heel gezellig in de tuin dus. Ben je niet zo’n fan van deze diertjes? Dan is een zwembad misschien toch meer geschikt voor jou.

Het warmt sneller op

Een zwemvijver warmt sneller op dan een zwembad, wat erg fijn is in het frisse Nederland. Dit komt doordat de bodem van een zwemvijver donker van kleur is. Ook ligt de filter erg ondiep waardoor het water sneller opwarmt.

Fotocredits: