Van onze partner Gardena

Tuin winterklaar? Snoeien maar!

09 oktober 2020 15:39 Aangepast: 21 oktober 2020 14:27

De blaadjes van de bomen zijn hun groene kleur zo goed als kwijt. Terwijl ze langzaam één voor één van de takken vallen en sierlijk naar beneden dwarrelen, wil jij het liefst weten hoe je ze zo snel mogelijk uit je tuin krijgt. Lees gauw verder voor de beste tips om jouw tuin winterklaar te maken!

Naast verdwaalde bladeren, zul je in de aanloop naar de winter ook tegen andere opruimklusjes aanlopen. Hoe snoei je die heg nou strak? Wat is de snelste manier om al die troep achteraf weer ruimen?

Blow me away

Je tuin vrij maken van herfstbladeren is de eerste stap richting een winterklare tuin. Een bladblazer is een fijne tool om jou daarbij te helpen. Kies voor een bladblazer met of zonder accu. Verwijder moeiteloos vuil rondom je huis en de tuin, door alles op effectieve wijze weg te blazen. Makkelijk op te bergen in een kelder, garage of schuur dankzij het compacte formaat.

Verknipt

Die overwoekerde heg mag ook wel eens bijgesnoeid worden. Wel zo prettig als je dat met een goede heggenschaar doet. Bij het kopen van een heggenschaar is het slim om op een aantal dingen te letten. Zo wil je graag dat hij prettig in de hand ligt, maar ook is een zachte buffer fijn, die voor goede demping kan zorgen.

Let er ook op dat de schaar niet te zwaar is, zodat je niet na een paar minuten knippen al verzuurde armen hebt. Kunsttof handgrepen helpen je bij extra comfort. Een gekartelde rand zorgt ervoor dat takken of twijgen niet wegglijden van de messen, waardoor je zo effectief mogelijk te werk kunt gaan.  

De grote schoonmaak

Klaar met al het knip-en-blaaswerk? Dan is er ongetwijfeld hier en daar nog wat klein vuil achtergebleven. Dit zuig je eenvoudig op met een buitenstofzuiger. Deze is gemakkelijk in gebruik vanwege het formaat. Perfect voor flexibel schoonmaken, zowel binnen- als buitenshuis. Een goede buitenstofzuiger zuigt ook vochtige vuildeeltjes op, wat betekent dat je ‘m voor veel reinigingsklussen kunt gebruiken.

Benieuwd welke artikelen je nog meer in huis kunt halen om je optimaal voor te bereiden op de winter? Bekijk dan de website van Gardena!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore