Ga naar de inhoud
Wonen

Zo laat je pastelkleuren mooi terugkomen in je interieur

Beeld © iStock

Ben jij ook gek op pastelkleuren en wil je deze laten terugkomen in jouw interieur? Eigen Huis & Tuin heeft leuke tips voor je op een rijtje gezet. Van stoer tot lieflijk, zo combineer jij pasteltinten mooi in jouw huis.

1. Kleuren combineren

Wil jij een stoer interieur mét pasteltinten? Dat kan. Pastelkleuren kun je namelijk supermooi combineren met tegenhangers als roestrood of antraciet. Zo geef je de kleuren een beetje tegengas. Wil je het liever rustiger houden? Kies dan voor een pasteltint zoals lichtblauw of grijs. In combinatie met wit zorgt dit voor een fijne en rustige sfeer.

2. Materialen

Pastelkleuren gaan supermooi samen met veel materialen. Om je interieur wat meer body te geven, kun je de kleuren combineren met robuuste meubels. Denk hierbij aan leer, hout, staal of bijvoorbeeld baksteen.

Ook beton kun je perfect combineren met pastel, met een grijze betonvloer creëer je een mooie samenhang tussen stoer en de lieflijk.

 

3. Blikvanger

Je kunt er ook voor kiezen om slechts één of enkele items in pasteltinten te doen. Op deze manier kun je de kleuren er echt uit laten springen! Zo staat het bijvoorbeeld heel gaaf wanneer je in een donker interieur een mooie mintgroene bank zet, deze valt zo extra op en breekt ook de donkere kleur in het interieur.