Ga naar de inhoud
Wonen

4 redenen waarom kamperen in eigen tuin zo gek nog niet is

Beeld © Matheus Bertelli-Pexels

Vakantie vieren in het buitenland komt steeds dichterbij, maar waarom zou je? In je eigen tuin is het minstens zo leuk. Eigen Huis & tuin legt uit waarom.

Wat dacht je van kamperen in eigen tuin? Wij zetten 4 redenen voor je op rijtje waarom kamperen in eigen tuin eigenlijk best wel lekker is.

1. Je eigen wc

Hartstikke leuk hoor, dat wandelingetje met een wc-rol onder je arm naar de sanitaire voorzieningen op de camping. Maar zeg eens eerlijk, er gaat toch niets boven je eigen wc-brilletje? Wanneer je kampeert in eigen tuin kun je gewoon van je eigen toilet gebruik maken en dat is stiekem best wel heel erg fijn!

2. Reistijd

"Zijn we niets vergeten?", "Staat de navigatie goed ingesteld?", allemaal vragen die je niet meer hoeft te stellen wanneer je kampeert in eigen tuin. Geen inpakstress of vroeg opstaan dus, gewoon rustig de voor- of achterdeur uit lopen en je tentje opzetten.

Waarom
Lees ook:
Waarom wespen in je tuin nuttig zijn

3. Weersverwachtingen

Zelfs wanneer je een bestemming uitkiest waar de zon bijna altijd schijnt kan het weer nog weleens tegenvallen. Wanneer je eenmaal in het buitenland bent zit er meestal niets anders op dan ook met slecht weer je vakantietijd uit te zitten. Maar wanneer je in eigen tuin kampeert is dit een stuk makkelijker. Even buienradar checken en kamperen wanneer het weer het allerlekkerst is.

Op
Lees ook:
Op vakantie in eigen tuin: opblaasbare jacuzzi's populair in coronatijd

4. Geld besparen

We zijn niet voor niets Nederlanders en als we ergens van houden is het natuurlijk: geld besparen. Goed nieuws, want een kampeervakantie in eigen tuin kost vrijwel niets en zou houd je dus wat centjes over voor andere leuke dingen.

Bekijk ook: