Van onze partner Gardena

Toch een paar dagen weg? Zo overleven je planten het gegarandeerd

27 mei 2020 12:28 Aangepast: 08 juni 2020 14:58

Al die moeite was niet voor niets: je plantjes hebben er nog nooit zo mooi bijgestaan. Maar dan komt toch het moment dat je er even op uit gaat. De buurvrouw heeft al laten weten tegelijk met jou weg te zijn, en om nou je moeder te vragen steeds in de auto te springen voor het bijhouden van jouw groen is ook niet ideaal.

Terwijl jij je zorgen maakt over een mogelijke oplossing, zijn er gelukkig verschillende aanbieders van sproei-en-bloeigerei op de tuinmarkt die dit al lang voor je uitgedacht hebben. Zij ontwikkelden speciale vakantiebewateringssets die jou gedurende je vakantie, al je zorgen ontnemen.

Hoe het werkt

Een goed voorbeeld van zo’n vakantiebewateringsset is de AquaSolea. Deze set is verkrijgbaar met én zonder kraanaansluiting. Kies je voor een set zonder kraanaansluiting? Dan heb je een gevulde tank water nodig, die kan dienen als opslagplaats voor het water dat je wil gebruiken. Plaats zelf de druppelaars in de planten (maximaal 20), stel met de knop eenvoudig de besproeiingsduur in en het automatische druppelirrigatiesysteem doet vanzelf zijn werk.

Kies uit één van de veertien vooraf ingestelde bewateringsprogramma's, waarmee je eenvoudig de tijd en duur van de bewatering bepaalt. De set bevat allerlei handige onderdelen zoals koppelstukken, afsluitdoppen, twintig meter verdeelbuis en een filter. Door drukcompenserende druppelaars zijn hoogteverschillen geen enkel probleem.

Kost dat geen bakken energie?

Nee! De energie wordt gehaald uit oplaadbare batterijen in combinatie met een zonnepaneel. Daardoor is de set energiezuinig en ook nog eens geschikt in iedere tuin of zelfs op ieder balkon. Hang 'm aan de muur of in de emmer/bloempot waarin je groen zich geworteld heeft. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je plantjes ook na terugkomst van vakantie nog net zo prachtig uitzien als voordat je wegging.

Meer handige tuintools ontdekken? Bezoek dan eens de website van Gardena.

Eigen Huis & Tuin/ Paula Vaarkamp

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore