Van onze partner MBI

Het perfecte terras voor een onvergetelijke zomer

01 mei 2020 13:42 Aangepast: 30 juni 2020 13:03

De dagen worden warmer, avonden worden langer. Nog even en we kunnen straks weer heerlijk op ons terras genieten van de zon. Dan is het wel natuurlijk zo prettig als jouw terras er mooi bij ligt! De redactie van Eigen Huis & Tuin zet de beste tuintegeltrends voor je op een rijtje.

Combinatie van tegels en stenen

Fleur de boel op door een combinatie te maken van tegels en stenen. Hierdoor krijg je niet alleen een ruimtelijk effect, maar creëer je ook sfeer in de tuin. Voor een grote tuin is het prettig als tegels makkelijk en snel aan te leggen zijn. Een goed voorbeeld van zo’n tegelsoort is Geoceramica. Deze tegels zijn voorzien van ingebouwde afstandhouders, waardoor je altijd de juiste afstand tussen de tegels hebt bij het leggen.

Leisteenlook

Wil je een kleurige zithoek? Kies dan eens voor leisteen. Een populaire tegelsoort, vanwege de gevarieerde gelaagdheid en mooie patronen die extra schitteren in een zonnige tuin. Leisteen is overal toepasbaar vanwege haar verfijnde look en is goed te combineren met andere materialen, formaten en kleuren.

Houtlook

Een houten terras geeft je tuin een warm en huiselijk gevoel. Dit komt helemaal overeen met de trend van het binnengevoel naar buiten halen. Hout is een levend materiaal en daardoor onderhevig aan weer en wind. Om een houten terras te onderhouden zonder teveel inspanning, is deze tegel een fijn alternatief. Hij slijt niet, is vocht- en vlekbestendig en eenvoudig om schoon te maken!

Dit jaar viert onze sierbestrating-partner MBI haar 75-jarig bestaan. Benieuwd naar hun jubileumcollectie? Houd dan hun website goed in de gaten!

Eigen Huis & Tuin/ Paula Vaarkamp

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore