Wonen

Vogels voeren in je tuin: dit kun je ze geven in de lente

13 mei 2020 07:40 Aangepast: 13 mei 2020 09:40
Beeld © iStock

Je zou denken dat je vogeltjes alleen in de winter voert, maar ook in de lente kunnen ze wat extra's gebruiken. Eigen Huis & Tuin legt uit waarom.

Er gaat niets boven een mooie lentedag met fluitende vogeltjes in de tuin! Helemaal leuk is het natuurlijk als de vogels jouw tuin verkiezen tot broedplaats en je het jonge kroost kunt zien uitvliegen. Tijd dus om de vogels een warm welkom te geven door genoeg voer in huis eeh... tuin te halen! 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inspiratie: leg eens een knus vloerkleedje in je tuin

In de lente beginnen de vogels zich te nestelen en worden de eerste eieren gelegd. Deze worden uitgebroed en de jonkies komen ter wereld. Om het nestje te voorzien van genoeg voedsel, gaan de vogels op zoek naar eten. In de lente zoeken ze vooral naar voeding met veel eiwitten, zoals rupsen en wormen.

Voer voor in de lente

Wil je vogels een beetje op weg helpen bij het vinden van voedsel? Je kunt het beste kiezen voor meelvoeren of 4-seizoenen voer met extra eiwitten. In de lente is het niet altijd slim om ook vetbollen op te hangen. Deze drogen namelijk gemakkelijk uit wanneer de zon veel schijnt. Natuurmonumenten zegt bovendien dat vogels in de lente minder behoefte hebben aan vet.

Rozijnen

Wil je ze nog iets anders geven dan eiwitten? Kies dan voor energierijke dingen als rozijnen of kalk (vergruisde eierschalen), aldus Natuurmonumenten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom je geen hogedrukreiniger voor je tegels moet gebruiken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore